Du er her: ForsideJobcenterEr du blevet syg?Arbejdspladsindretning

Arbejdspladsindretning

Bevilling af hjælpemidler og arbejdsredskaber

Virksomheder kan fastholde eller ansætte en medarbejder, som har brug for lidt ekstra hjælp til at klare arbejdet ved at vurdere, om arbejdspladsindretningen er hensigtsmæssig. Jobcentret kan yde tilskud til arbejdsredskaber og mindre tilpasninger på arbejdspladsen, der kompenserer for medarbejderens begrænsning i arbejdsevnen.
Begrænsningerne kan både være af fysisk, psykisk eller social karakter.

Eksempel

En 48-årig mand er involveret i et færdselsuheld og bliver efterfølgende kørestolsbruger. I den forbindelse kan han ikke længere komme ubesværet op på sit kontor. Virksomheden er meget interesseret i at beholde manden i arbejde, så de laver en aftale med jobcentret. Jobcentret bevilger de redskaber, der medfører, at manden igen kan komme rundt i virksomheden.

Tilskuddet kan være til værktøj eller mindre arbejdsmaskiner til personlig brug i forbindelse med arbejdet. Virksomheder skal ansøge jobcentret om tilskuddet, der bevilges på baggrund af en individuel vurdering. Det er en forudsætning, at udgiften til arbejdspladsindretningen eller redskabet ligger ud over, hvad arbejdspladsen normalt afholder.