Du er her: ForsideEco Park Rønnede

Eco Park Rønnede

Her kan du læse mere om projekt Eco Park i Rønnede

Faxe Kommune vil have flere arbejdspladser og virksomheder til kommunen. Derfor arbejder vi på at etablere et nyt erhvervsområde ved Rønnede, tæt på Sydmotorvejen.
Området skal vise Faxe Kommune som en aktiv erhvervskommune i korridoren mellem København og Femern Bælt. Lige præcis ved Rønnede opnår virksomheder en optimal, trafikal beliggenhed, når den forventede udbygning af Tværforbindelse fra Rønnede via Næstved til Slagelse er anlagt.

Allerede i dag er det en attraktiv placering lige uden for hovedstadsområdet. Vi har masser af arbejdskraft, som hér kan spare en masse af den transporttid, mange spilder på Køge Bugt motorvejen. Det nye erhvervsområde får en særlig grøn profil, og har arbejdstitlen ”Eco Park Rønnede”. Virksomhederne i Eco Park Rønnede forventes at blive en bred gruppe af små og mellemstore virksomheder, herunder gerne filialer af store internationale miljø- og energi-virksomheder, som leverer komponenter, moduler, systemer og rådgivning. Der er også plads til andre typer af virksomheder, som på grund af deres energi- og miljømæssige værdigrundlag vil føle sig tiltrukket af konceptet.

Området bliver planlagt med mulighed for en række fællesfaciliteter, der kan understøtte samarbejde og sparring mellem de enkelte virksomheder.
Det kan for eksempel være fælles lager- og distributionscenter eller fælles møde- og kantinefaciliteter.
I første omgang har vi udarbejdet en lokalplan, for den del af området der ligger nærmest motorvejen.
Senere skal området bygges færdigt hele vejen ind til Vordingborgvej, så der opstår et samlet byområde med en kerne omkring en nyrenoveret Rønnede Kro.

Faxe Kommune ønsker at etablere et udviklingsselskab, der i samarbejde med privat kapital kan udvikle området.