Du er her: ForsideUng i Faxe KommuneUngeVejen er Jobcenter for de ungeEr du ledig og unge under 30 år - men ikke medlem af en a-kasse?

Er du ledig og unge under 30 år - men ikke medlem af en a-kasse?

Hvis du er ledig, ung under 30 år og ikke er dagpengeberettiget, kan du eventuelt modtage kontanthjælp på ungesats eller uddannelseshjælp.

Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, men står uden job, skal du på din første ledighedsdag melde dig ledig hos Ungevejen.
Det er herefter Ungevejen, der afgør, om du skal være tilmeldt som arbejdssøgende.

Hvornår kan jeg få kontanthjælp/uddannelseshjælp?
Du kan få kontanthjælp på ungesats eller uddannelseshjælp, når du på grund af ændringer i dine forhold, ikke kan skaffe det nødvendige til din egen eller din families forsørgelse. Kontanthjælpen på ungesats eller uddannelseshjælp optjenes fra den dag, du søger, og den kan tidligst udbetales efter en måned. Kontanthjælp på ungesats eller uddannelseshjælp er en midlertidig ordning.

Hvilke betingelser skal være opfyldt?
Det er en betingelse for at få kontanthjælp på ungesats eller uddannelseshjælp, at der er sket ændringer i dine forhold. Det kan for eksempel være:

• At du er blevet arbejdsløs og ikke er berettiget til arbejdsløshedsdagpenge
  • At du er blevet syg og ikke opfylder betingelserne for sygedagpenge

Hvordan søger jeg?
Fra den 14. Maj 2018 skal du, ansøge om kontanthjælp og uddannelseshjælp på Haslev Bibliotek og Borgerservice, Jernbanegade 62, 4690 Haslev. Du skal ikke bestille tid, men møde personligt op på din 1. ledighedsdag. Her vil du komme til at tale med en sagsbehandler. Sagsbehandleren vil som udgangspunkt bede dig lægge dit cv på Jobnet samt sørge for, at du får udarbejdet en job- eller uddannelsesplan.

Åbningstider for ansøgninger er:
Mandag          kl. 10.00 – 13.00
Tirsdag            kl. 10.00 – 13.00
Onsdag           Lukket
Torsdag          kl. 10.00 – 17.00
Fredag             kl. 10.00 – 13.00

Tjek dine jobforslag på jobnet - én gang om ugen
Er du tilmeldt som ledig på Ungevejen , skal du være aktivt jobsøgende. Derfor skal du tjekke dine jobforslag på jobnet mindst én gang om ugen.
Læs mere reglerne for jobsøgning på www.jobnet.dk