Du er her: ForsideUng i Faxe KommuneUngeVejen er Jobcenter for de ungeEr du ledig og unge under 30 år - men ikke medlem af en a-kasse?

Er du ledig og unge under 30 år - men ikke medlem af en a-kasse?

Hvis du er ledig, ung under 30 år og ikke er dagpengeberettiget, kan du eventuelt modtage kontanthjælp på ungesats eller uddannelseshjælp.

Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, men står uden job, skal du på din første ledighedsdag melde dig ledig hos Ungevejen.
Det er herefter Ungevejen, der afgør, om du skal være tilmeldt som arbejdssøgende.

Hvornår kan jeg få kontanthjælp/uddannelseshjælp?
Du kan få kontanthjælp på ungesats eller uddannelseshjælp, når du på grund af ændringer i dine forhold, ikke kan skaffe det nødvendige til din egen eller din families forsørgelse. Kontanthjælpen på ungesats eller uddannelseshjælp optjenes fra den dag, du søger, og den kan tidligst udbetales efter en måned. Kontanthjælp på ungesats eller uddannelseshjælp er en midlertidig ordning.

Hvilke betingelser skal være opfyldt?
Det er en betingelse for at få kontanthjælp på ungesats eller uddannelseshjælp, at der er sket ændringer i dine forhold. Det kan for eksempel være:

• At du er blevet arbejdsløs og ikke er berettiget til arbejdsløshedsdagpenge
  • At du er blevet syg og ikke opfylder betingelserne for sygedagpenge

Hvordan søger jeg?
Du skal henvende dig personligt på Ungevejen, Søndergade 12, 4690 Haslev, og stille dig til rådighed for arbejdsmarkedet. Du skal huske legitimation. Derefter henvises du til en økonomisk sagsbehandler, som du har en samtale med og blandt andet udfylder et ansøgningsskema om kontanthjælp på ungesats eller uddannelseshjælp.

Tjek dine jobforslag på jobnet - én gang om ugen

Er du tilmeldt som ledig på Ungevejen , skal du være aktivt jobsøgende. Derfor skal du tjekke dine jobforslag på jobnet mindst én gang om ugen.
Læs mere reglerne for jobsøgning på www.jobnet.dk