Du er her: ForsideTrafik og infrastrukturErhvervsvenlighed, god infrastruktur og mange transportmuligheder

Erhvervsvenlighed, god infrastruktur og mange transportmuligheder

Faxe Kommunes Byråd vægter erhvervslivet højt.

Gode rammevilkår og tilfredse virksomheder er forudsætningen for, at det lokale erhvervsliv blomstrer og skaber vækst til gavn for hele kommunen.      

En god geografisk placering 

- tæt på hovedstadsområdet og det øvrige Sjælland, Øresundsregionen og Tyskland i syd:

  • Korte transportafstande. Motorvej E47/E55 går gennem Faxe Kommune, hvorfor egnen ligger centralt placeret i forhold til transport til hele Sjælland og Øresundsregionen
  • Mod København. Fra motorvejstilkørsel 37 i Rønnede er der kun 65 km til København
  • Til Lufthavnen i Kastrup er der kun 70 km
  • Oversøisk transport. Kort afstand til havnen i Faxe Ladeplads, som kan tage skibe på op til 2.000 tons. Ved behov for større forhold, kan havnen i Køge benyttes (ca. 30 km væk)
  • Offentlig transport. Egnen har meget gode forhold for pendlere. Dagen igennem er der flere togforbindelser til København og Næstved hver halve time samt forbindelser til Fyn og Jylland. Desuden er der ved motorvejsafkørsler og togstationer oprettet gratis langtidsparkering, som giver mulighed for samkørsel. Fra 2018 kan pendlere rejse med toget fra Haslev til Københavns Hovedbanegård på 39 minutter.
  • Nem adgang til Tyskland over Rødby eller Gedser samt resten af Danmark over Storebælt 

Hertil kommer Femern Bælt forbindelsen, som vil lette adgangen til Tyskland og hele Europa, nye og hyppigere togforbindelser, nyt supersygehus og andre store anlægsarbejder, som giver mange opgavemuligheder for virksomheder og medfølgende stor koncentration af mange nye arbejdspladser i hele Sjællands-området.