Du er her: ForsideJobcenter for virksomhederOrdningerForberedende voksenundervisning (FVU)

Forberedende voksenundervisning (FVU)

Opkvalificér nemt ikke-faglærte medarbejdere

FVU er et uddannelsestilbud for alle medarbejdere over 18 år, der gerne vil forbedre deres læse-, stave-, skrive- og regnekundskaber. Formålet er enten at styrke dem i deres daglige arbejde eller forberede dem på deltagelse i efteruddannelse - eksempelvis AMU- kurser eller grundlæggende voksenuddannelse.

Eksempel

En lagermedarbejder i en produktionsvirksomhed ønsker at uddanne sig til truckfører. Medarbejderen har imidlertid kun et uddannelsesniveau, der svarer til 7. klasse og vil derfor få svært ved at klare de skriftlige dele af truckføreruddannelsen. Medarbejderen tilbydes derfor FVU og kan efter et forløb på 6 uger, melde sig klar til at tage truckføreruddannelsen.

FVU-undervisningen er inddelt i forskellige trin, hvor det højeste trin modsvarer folkeskolens afgangsniveau. Undervisningen varer op til 80 timer. Alle trin kan afsluttes med en prøve. Undervisningen er gratis og kan både foregå på en uddannelsesinstitution eller i virksomheden. Der kan bevilges Voksenuddannelsesstøtte (SVU) til medarbejderen i undervisningsperioden. Alternativt kan virksomheden fortsat aflønne medarbejderen under uddannelse og modtage SVU som godtgørelse.