Du er her: ForsideFamilie og børnDagtilbudFrokostordninger i kommunale dagtilbud

Frokostordninger i kommunale dagtilbud

Her kan du læse mere om sunde frokostordninger i Faxe Kommune. I kommunen har vi fokus på, at børn og unge udvikler sunde vaner.

Den 4. juni 2010 blev loven om fleksible frokostordninger i daginstitutioner m.v. vedtaget i Folketinget.
Dagtilbudslovens § 16a stk. 1, 2 og § 16b  angiver de overordnede regler for kommunale frokostordninger i 0-6 års dagtilbud.

På baggrund af loven om fleksible frokostordninger har Byrådet besluttet at tilbyde et ”sundt frokostmåltid” til alle børn i 0-6 års dagtilbud undtaget Dagplejen.

Frokostordningen i Faxe Kommunes dagtilbud, er en tilkøbsydelse der opkræves udover den almindelige institutionstakst og er fastsat til 615,00 kr. pr. mdr.
Beløbet dækker udgifterne til råvarer og personaleressourcer.

Frokosten leveres af ekstern leverandør og anrettes og serveres i dagtilbuddet som ”smør-selv med lunt” 3 x om ugen og ”varm mad” 2 x om ugen.
Madplanen lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger til den aktuelle aldersgruppe og som udgangspunkt er 50 % af råvarerne økologiske.

Retningslinjerne for ”Sundt frokostmåltid” beskriver rammerne og kravene til frokostordningerne og danner grundlag for forældrebestyrelsernes beslutning om til- eller fravalg af en frokostordning i det enkelte dagtilbud.

Retningslinjer for Sundt frokostmåltid (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Institutioner med eller uden frokostordning (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Her kan du læse om, hvilken mad Fru Hansens Kælder leverer

Her kan du læse om Fødevarestyrelsens anbefalinger for sund kost