Du er her: ForsideBolig og byggeriKlimaGode råd og vejledning om klima

Gode råd og vejledning om klima

Her finder du en række nyttige links med information, råd og vejledning vedrørende klima

Råd & vejledning til borgere

Faxe Kommune har udgivet folderen Grøn Inspiration, der giver gode råd om miljørigtig energi.

Energistyrelsen
På Energistyrelsens forbrugerhjemmeside www.sparenergi.dk findes gode råd til energiforbruget og energiløsninger i boligen. Du kan også hente en guide til energimodernisering af boligen

Energitjenesten
Energitjenesten yder gratis telefonisk vejledning til borgere om energibesparelser og vedvarende energi. Du kan ringe på telefon 70 33 37 77, mandag til fredag fra kl. 10-16.

Puljen til Grønne Ildsjæle

Som borger og forening er der mulighed for at søge om tilskud til projekter, der kan bidrage til grøn omstilling lokalt.

Puljen til Grønne Ildsjæle støtter lokalt forankrede samarbejdsprojekter, der gennem borgernære formidlingsaktiviteter og projekter understøtter den grønne omstilling. Det kan eksempelvis være projekter inden for lokal afledning af regnvand, fælleshaver, byttemarkeder, deleprojekter m.m. Puljen kan søges af både enkeltpersoner, grupper, foreninger og organisationer. Der kan søges om tilskudsbeløb fra puljen på mellem 40.000 kr. og 500.000 kr. per projekt.

Du kan læse mere om puljen og ansøgning på Miljøministeriets hjemmeside. Her kan du også se en liste over de projekter, der allerede har opnået støtte. Miljøstyrelsen opdaterer hjemmesiden løbende med orientering om tilbageværende midler i puljen.

Råd & vejledning til erhverv og landbrug

Klimakompasset
På Klimakompasset er der råd og vejledning til virksomheder og andre organisationer, der ønsker at beregne og reducere CO2-udledningen, spare på energien og mindske klimapåvirkningen.

Klima Miljø & Klima

Green21
Green21 hjælper  små og mellemstore virksomheder med at blive en del af en ny grøn og ressourceeffektiv økonomi.

Lanbrugsinfo's Energiside
Dansk Landbrugsrådgivning har lavet en energiside, som fungerer som portal for emner som energiafgrøder, biogas, forbrændingsmuligheder og alternativ energi samt mulige besparelser, når der påtænkes nye investeringer i f.eks. opvarmning, transport, foderblanding og ventilation.