Du er her: ForsidePlanerLandskabskarakteranalyseKarakterområde 4 - Gisselfeld-Bregentved dødis- og herregårdslandskab

Karakterområde 4 - Gisselfeld-Bregentved dødis- og herregårdslandskab

Nøglekarakter: Storbakket skovklædt landskab med herregårdspræg og koncentration af talrige søer samt park- og landbrugsområder.

Beliggenhed og afgrænsning
Karakterområde 4Området ligger syd og sydøst for Haslev i den vestlige del af Faxe Kommune. Mod nord er området afgrænset af randmorænen og det fladere landbrugslandskab i karakterområde 2. Den østlige grænse følger Sydmotorvejen, der udgør en barriere i landskabet og desuden afgrænser området med udtalt herregårdslandskab. Ved skovområdet Denderup Vænge i syd følger grænsen Brødebæk, der ud over at være en naturlig grænse i terrænet, også markerer sognegrænsen.
Mod syd fortsætter det kuperede landskab, men Næstveds kommunegrænse udgør grænsen for det undersøgte landskab.

Læs mere om karakterområde 4 herunder:

Karakterområde 4 - Gisselfeld-Bregentved dødis- og herregårdslandskab (PDF-fil åbner i nyt vindue)