Du er her: ForsideOm kommunenOm Faxe KommuneFaxe Kommunes ambitiøse kultur-DNA

Faxe Kommunes ambitiøse kultur-DNA

Træningsmiljø
Faxe Kommune har en ambition om aktivt at være med til at skabe nye løsninger til den danske velfærdsmodel – til gavn for vores borgere og lokale erhvervsdrivende. Vi forvalter ikke bare en lovgivning. Vi ønsker at sætte rammen for en samproduktion, hvor så mange ressourcer som muligt bringes i spil, til de løsninger der er behov for.

Det kalder på en måde at tænke og handle på, hvor samskabelse er et centralt pejlemærke i alt det vi gør. Vi agter i særlig grad at lære gennem hinandens erfaringer, og ønsker at blive bedre og bedre til at dele de beretninger, som baner vej for gode og meningsfulde løsninger – endda innovation.

`Faxe i Fællesskab´ er en kulturudviklingsrejse, som alle medarbejdere i kommunen indgår i. I denne ramme er der til dags dato lavet forskellige tiltag hvor vi:

  • åbner op for at danne endnu flere relationer på tværs af faggrænser
  • afholder temadage
  • har etableret et netværk af ambassadører, der medvirker til at identificere og facilitere nye indsatser.
  • har udarbejdet et lokalt trænings- og læringsmiljø ”Faxe Leder- & LæringsAkademi”, som understøtter hele kulturudviklingen i organisationen.

`Faxe i Fællesskab´ er samtidig en platform der aktivt lægger op til, at dele erfaringer på kryds og tværs, så geniale påfund og succesfulde øvelser, kan sætte endnu flere gode initiativer i bevægelse.

Gennem denne fælles indsats, håber vi at smitte dem vi møder i vores arbejde – borgere, foreninger og erhvervsdrivende – så vi sammen ikke bare fremskriver fortiden, men former fremtiden på en meningsfuld måde.

Det er en ambitiøs proces, som forventes at strække sig over flere år. Faktisk er det vanskeligt at sige hvornår vi er i mål – om vi måske nogensinde kommer det? For det er en stilfærdig og stædig stræben efter hele tiden at blive bedre til sammen at realisere vores fælles velfærd.

`Faxe i Fællesskab´ har sit eget website, som gik i luften november 2017; Læs mere på www.faxeifaellesskab.dk (nyt vindue)