Du er her: ForsideNår du er under 30 år og har en uddannelse

Når du er under 30 år og har en uddannelse

Da kontanthjælpsreformen trådte i kraft den 1. januar 2014, fik unge under 30 år med en uddannelse kontanthjælp på ungesats.

Udgangspunktet for indsatsen er, at alle, der kan arbejde, skal i arbejde, og alle, der ikke kan arbejde, vil få en helhedsorienteret indsats, der bringer dem tættere på arbejdsmarkedet.

Jobparate unge med uddannelse
Er du under 30 år, har en uddannelse og kan arbejde, bliver du betragtet som jobparat. Som jobparat skal du aktivt søge job og vil undervejs modtage kontanthjælp svarende til den nuværende ungesats. Hvis du ikke er kommet i job, vil du senest efter tre måneder blive mødt med krav om at arbejde for din kontanthjælp i fx en nytteindsats.

Læs mere om kravene til jobparate

Aktivitetsparate unge med uddannelse
Hvis du ikke har de nødvendige forudsætninger for at arbejde, fordi du har komplekse, sociale eller helbredsmæssige problemer, bliver du betragtet som aktivitetsparat. Som aktivitetsparat får du kontanthjælp på ungesats samt ret til et aktivitetstillæg i de uger, hvor du deltager i et aktivt tilbud eller får mentorstøtte. Satsen for aktivitetstillægget er fastsat, så din samlede ydelse svarer til den nuværende kontanthjælp. Du vil få en helhedsorienteret indsats, der skal bringe dig tættere på et job, og som tager hånd om dine forskellige udfordringer.

Læs mere om den helhedsorienterede indsats

Kontanthjælpsreform pjece_under/over 30 med udd. (PDF-fil åbner i nyt vindue)