Du er her: ForsideJobcenterHandicap-ordningerLøntilskud til nyuddannede med handicap

Løntilskud til nyuddannede med handicap

For at lette adgangen til arbejdsmarkedet for nyuddannede med handicap er det muligt at starte ansættelsen med løntilskud. Det er dog et krav, at ansættelse sker i en normal jobfunktion på en almindelig arbejdsplads.

Ordningen omfatter nyuddannede med en uddannelse på mindst 18 måneder, som mangler konkret erhvervserfaring indenfor uddannelsesområdet. Derudover skal den handicappede starte i jobbet senest to år efter, at uddannelsen er afsluttet.

Når den handicappede ansættes, udbetaler virksomheden som hovedregel overenskomstmæssig løn inden for det pågældende ansættelsesområde og modtager herefter et løntilskud på op til 148,04 kr. pr. time (2017 sats) i op til ét år.

Eksempel

En 24-årig døv kvinde tager en uddannelse som multimediedesigner på en teknisk skole. Efter kvinden har bestået sin eksamen søger hun flere jobs og med løntilskudsordningen i baghånden er det nemmere for kvinden at komme i betragtning til de forskellige stillinger. Et lokalt reklamebureau ansætter kvinden med løntilskud i et job som webredaktør.

Sådan gør du

Kontakt jobcentret og hør mere om mulighederne for ansættelse af nyuddannde med handicap i job med løntilskud. Du kan også læse mere på: www.bmhandicap.dk eller www.ijobnu.dk, som er Danmarks job- og informationsportal for personer med handicap.

Blanket AB 201 til ansøgning om løntilskud kan findes på: www.jobnet.dk/blanketter

Fordele

• Giver handicappede mulighed for et aktivt arbejdsliv.
• Løntilskudsforløbet planlægges i tæt samarbejde med virksomheden og den handicappede.
• Jobcentret yder støtte og vejledning og følger løbende op på løntilskudsjobbet.