Du er her: ForsideBolig og byggeriFacadeprisModtagere af Faxe Kommunes facadepris

Modtagere af Faxe Kommunes facadepris

Rønnede kro

Faxe Kommunes facadepris.

Teknik- og Miljøudvalget har tidligere besluttet, at udvalget hvert forår tager stilling til præmiering af godt og smukt byggeri- og anlægsarbejde i Faxe Kommune.
 
Facadeprisen kan gives til ejere af bygninger, pladser eller miljøer, hvor der ved nybygning eller renovering er gjort en særlig indsat for at forskønne bygningen, pladsen eller miljøet.
 
Prisen kan kun gives til projekter, der er synlige for offentligheden, og kan uddeles for projekter afsluttet i det foregående år. Prisbelønningen er et beløb på 5.000 kr. og et facadeskilt.

Facadeprisen 2015

Gik til ejeren af stationsbygningen i Karise, Kristian Bækhøj Larsen fra Rødvig, som har foretaget en nænsom renovering af den gamle stationsbygning.

Karise Station Karise Station

Ved prisoverrækkelsen torsdag den 9. juni 2016 udtalte udvalgsformand, Ivan Lilleng, følgende: ”Jeg vil udtrykke en stor tak til Kristian, som på bedste vis har istandsat Karises gamle Station. Stationsbygningen har stor betydning for oplevelsen af kulturmiljøet i Karise og er samtidig et godt eksempel på den byggestil, kaldet historicismen, som er karateristisk for stationsbyerne i Faxe Kommune. Alt i alt er der tale om en stilfuld renovering til daglig glæde for byens borgere og turister”.

Facadeprisen 2014

Blev givet til Gisselfeld Kloster, som har foretaget en omfattende renovering af det gamle ”Fiskemesterhus” i Gisselfeld Park, ligesom det gamle karpedambrug fra slutningen af 1500 tallet er genskabt.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Ivan Lilleng, udtalte da han overrakte prisen til godsforvalter Jens Risom: ”Jeg vil udtrykke en stor tak til Gisselfeld Kloster, som på smukkeste vis har genskabt og istandsat ”Fiskemesterhuset”, og samtidig har indrettet informationscenter og moderne mødefaciliteter. Der et tale om en meget smuk og stilfuld renovering til glæde for kommunens borgere og turister”.

Facadeprisen 2013

Gik til ejeren af Rønnede kro, Ejendomsselskabet Stentoft A/S, og Hans Mikael Jebsen. Rønnede Kro har gennemgået en omfattende renovering.

Ivan Lilleng overrakte prisen til Ejendomsselskabet Stentoft A/S ved et arrangement onsdag den 27. august 2014. Ivan Lilleng udtrykte ved overrækkelsen sin tak til ejerne af kroen: "Rønnede kro er blevet utrolig smuk, både ude og inde, og det er et stort løft for lokalområdet, at der nu er kommet liv i de meget smukke bygninger".

Facadeprisen 2012

Blev givet til ejeren af Haslev Gamle Sygehus, JBC Ejendomsinvest ApS, som har foretaget en omfattende renovering af de gamle sygehusbygninger.

Haslev gamle sygehus Haslev gamle sygehus

Prisen blev givet til sygehuset på baggrund af en indstilling fra ”Forkantens” beboere og medarbejdere. ”Forkanten” har til huse på det gamle sygehus, og er et inkluderende bo-, beskæftigelses- og aktivitetstilbud for unge med særlige forudsætninger.

Efter at bygningerne ikke mere anvendes til sygehus, har de gennemgået en nænsom udvendig og indvendig renovering, og der er indrettet moderne, tidssvarende lejligheder til de unge. Bygningerne huser desuden også fysioterapi og lægecenter.

Faxe kommunes facadepris for 2012 blev uddelt til Haslev Gamle Sygehus, mandag den 26. august 2013.