Du er her: ForsideFriluftslivNaturrum Præstø FjordNaturrum Præstø Fjord

Naturrum Præstø Fjord

Feddet 2012; foto: Anette Munck
Fjordlandskabet åbner sig imødekommende og byder velkommen - der venter dig naturskønne, landskabelige, kulturhistoriske og rekreative oplevelser i Naturrum Præstø Fjord!

Formålet med Naturrum Præstø Fjord har været at udvikle steder langs fjorden, som er åbne for alle og egner sig til ophold og oplevelse.

Bidragsydere til Naturrum Præstø Fjord Bidragsydere til Naturrum Præstø Fjord

Naturrum Præstø Fjord er et samarbejde mellem lodsejere og de 3 kommuner Næstved, Vordingborg og Faxe omkring fjorden samt en række frivillige.
Projektet er fondsstøttet.

Rundt langs Præstø Fjord er der skabt læ og ly og information om natur og kultur ved otte let genkendelige fjordposter. Et fiskerhus, et fyrtårn, en betonbåd, en servicebygning og et fugletårn er indrettet til ophold og oplevelse. På lokaliteterne formidles om områdets natur- og kulturfænomener med pjecer og foldere, plancher, udstillinger, audioguides og naturfilm på mobilen.

Naturrum Præstø Fjord rummer også muligheder for ophold og overnatning. På Feddet er den gamle betonbåd og Fed Havn indrettet til ophold og shelterovernatning, og fire strandenge langs fjorden er indrettet med bådsheltere til roere og padlere.

Naturrum Præstø Fjord Naturrum Præstø Fjord

Du kan få flere oplysninger og inspiration til dine egne oplevelser i Naturrum Præstø Fjord i informationsfolderen, som du finder her:

Naturrum Præstø Fjord - informationsfolder (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Vil du opleve Præstø Fjord fra søsiden, kan du hente folderen Præstø Fjord - fra søsiden her. Folderen anviser hvor og hvordan du kan færdes på fjorden – og hvor du kan gå i land.

Præstø Fjord – fra søsiden (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Spændende oplevelser venter dig i Naturrum Præstø Fjord - rigtig god fornøjelse!