Du er her: ForsideNyheder10 unge viser teater om krig, flugt og drømme

10 unge viser teater om krig, flugt og drømme

Teater om krig, flugt og drømme.
Oplev 10 unge piger fra Klub 13 i Haslev fremvise deres teater om krig, flugt og drømme.

Det er en meget personlig forestilling, hvor pigerne fortæller om deres oplevelser i krig, og at de trods det, de har oplevet, stadig har drømme om fremtiden som alle andre unge piger i verden.

Det har været en tårevædende proces for pigerne og deres familie at lave stykket, men rigtig godt for deres udvikling. Pigerne i Klub 13 vil rigtig gerne vise deres stykke for derigennem at skabe forståelse og udviske fordomme om indvandrere og flygtninge.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Kulturgruppen på Kultunariet, så der vil efterfølgende være mulighed for at købe mad. Man skal bestille senest den 25. maj. Det koster 75 kroner, og pengene skal overføres til 5152 9419 (husk at påføre jeres navn).

Lidt om Klub 13
Klub 13 var oprindelig et integrationsprojekt med tanken om en klub for unge piger i alderen 12-18 år, uanset etnicitet. Her kunne pigerne mødes på tværs af kultur og alder og opleve fælles interesser. Dog stod det hurtigt klart, at klubben kun blev benyttet af nydanske piger, og unge flygtninge piger, og deres fokus skiftede derfor også.

De bruger nu klubben som ligger i Frøgården nr. 13 som mødested, hvor et par frivillige unge kvinder hjælper pigerne med alt fra lektier, til sprog, sociale lege og meget mere. Det vigtigste for dem er, at pigerne hygger sig og føler sig velkommen, men det er også rigtig vigtigt for dem, at de lærer dem en masse om det danske samfund, vores sprog samt vigtigheden af uddannelse og drømme, men også om at acceptere fordomme og hjælpe med at forstå kulturen i Danmark, som de mener, er en vigtig proces for at kunne blive velintegreret.