Du er her: ForsideNyhederÅrets Adventskalender er på gaden / Følelsen af Faxe er følelsen af jul

Årets Adventskalender er på gaden / Følelsen af Faxe er følelsen af jul

Julen banker på døren. Butikkerne har i et stykke tid solgt alverdens julekager, pynt og andre julelækkerier. Årets julekalendere er på gaden. Men i år er der en helt ny type; Følelsen af Faxe har nemlig fået produceret sin egen adventskalender. Adventskalenderen byder på fire særlige oplevelser der kendetegner Faxe Kommune – hver søndag i advent.

Den smukke natur, de gode produkter og historiens sus
”Med vores adventskalender vil vi gerne sætte fokus på det liv og de muligheder man har, når man bor i Faxe Kommune. Vi vil rigtig gerne have folk til at komme hertil, så de selv kan opleve Følelsen af Faxe.”, fortæller borgmester i Faxe Kommune, Knud Erik Hansen.

De fire låger gemmer på julebesøg på Gisselfeld Kloster, julefrokost på Rønnede Kro, en unik mulighed for at svæve gennem vinterlandskabet hos Camp Adventure og opleve historiens vingesus i Faxe Kalkbrud.
De giver alle mulighed for at opleve nogle af Faxe Kommunes kendetegn; naturen og kulturen.
Naturen og det kulturlandskab kommunen rummer, er ganske unikt, hvilket også spiller en stor rolle i Følelsen af Faxe.

”Vi er stolte af de her fire steder på hver deres måde. De rummer meget af det Følelsen af Faxe handler om. Vores dagligdag er præget af smuk natur, et liv med lidt mere tid til familien og en masse interessant historie – det er jo ikke alle steder, hvor man i 2016 kan finde spor fra 65 millioner år siden.”, fortsætter Knud Erik Hansen.

Følelsen af Faxe varer hele året
Faxe Kommune oplever en stigende tilflytning. I 2015 var der, ifølge Danmarks Statistik, en nettotilflytning på 419 personer. Det tal skal Følelsen af Faxe, som er kommunens bosætningskampagne, hjælpe med at øge. Derfor bliver adventskalenderen heller ikke det sidste man kommer til at høre fra kampagnen, som ligesom julen varer lige til påske. Og endda længere.
”Vi arbejder med nogle rigtig spændende koncepter og ideer for 2017, som kommer til at sætte fokus på vores område som folks nye hjem. Adventskalenderen er blot begyndelsen.”, lyder det fra kampagnekonsulent Bjørn Rasmussen fra Følelsen af Faxe.

Et af grundelementerne i Følelsen af Faxe er samskabelse med erhvervsliv, foreninger og privatpersoner. Det er de lokales gode historier og dagligdag der danner rammen for kampagnen. Det er de fortællinger der skal give andre lysten til at flytte til Faxe Kommune.

Adventskalenderen er derfor også skabt sammen med lokale kræfter, som alle hilser initiativet velkommen.

Ida Roed, Camp Adventure, fortæller ”Vi glæder os til at deltage i Følelsen af Faxes adventskalender. Camp Adventure ligger smukt placeret i Faxe kommune, og vi er meget vilde med den smukke natur og de imponerende bygningsværker kommunen byder på. Derfor bakker vi op om alle initiativer, der kan være med til at sætte fokus på kommunen og være med til at byde nye indbyggere velkommen”.

På Geomuseum Faxe er Museumsinspektør, Jesper Milán, begejstret ”Geomuseum Faxe hilser initiativet med adventskalenderen velkommen og støtter op om det, da det er en spændende og anderledes måde at fortælle om de seværdigheder vi har i Faxe kommune.”