Du er her: ForsideNyhederAfdeling Sofiendal belønnet for løft af fagligt svage elever

Afdeling Sofiendal belønnet for løft af fagligt svage elever

Midtskolen er lykkedes med, at hæve det faglige niveau for skolens svageste elever og præmieres nu med 1,3 mio. kr. fra Undervisningsministeriet

Midtskolen afdeling Sofiendal har deltaget i Projekt ”Løft af fagligt svage elever”. Projektet har til formål at udvikle nye undervisningsmetoder og skabe faglig fremgang for de elever, der ikke får mindst 4,0 i karaktergennemsnit i folkeskolens 9.-klasses prøver i dansk og matematik. Det arbejde er foregået i tæt samarbejde med ministeriets læringskonsulenter og skolens egne lærere.

Kæmpe succes
På Midtskolen, afdeling Sofiendal har projektet været en ubetinget succes både for lærere og elever. Gennem nye undervisningsmetoder og engagerede læreres indsats er det nemlig lykkedes at styrke de fagligt svage elever, så andelen med lave karakterer er faldet med hele 15,6% - tre gange bedre, end undervisningsministeriets målsætning på minimum 5%.

Kontant præmie til Sofiendalskolen
Til projektet er knyttet en præmieordning. Betingelsen for præmiering er, at andelen af elever med under 4,0 i gennemsnit reduceres med minimum 5% i projektets første år.  Midtskolens reduktion på 15,6% betyder, at skolen nu præmieres med 1,3 mio. kr.

- Jeg er stolt af de medarbejdere, der med solidt arbejde og høj faglighed har skabt resultatet, siger skoleleder Mette Løvbjerg, og hun suppleres af formand for Børn & Læringsudvalget, Mikkel Dam:

- Jeg er mindst lige så stolt af vores flotte resultater her. Og ikke mindst er jeg stolt af de elever, der har formået at flytte sig. Det viser blot, at når vi arbejder sammen om tingene og tænker ”ud af boksen”, så kan meget lykkes. Endelig er det en stor kadeau til skolen, at vi bliver præmieret af Undervisningsministeriet.