Du er her: ForsideNyhederArkivernes dag 12. november

Arkivernes dag 12. november

Åbent hus i Faxe Kommunes Arkiver

Det er 150 år siden, at den første brugsforening blev etableret i Danmark.

I vores område har der været 26 brugser med Davre Gryn og Cirkel Kaffe… Hvem husker ikke sloganet: Vi mødes i Brugsen?

Nu mødes vi i Faxe Kommunes Arkiver, Drosselvej 1 i Rønnede, hvor der på arkivernes dag, lørdag den 12. november, er åbent hus kl. 10-13 med blandt andet brugserne som tema.

Slægtsforskere fra DIS Faxe kommer på besøg. De vil være klar med råd og vejledning til enhver, der har lyst til at gå på opdagelse i sin slægt.

Ny udstilling om de gamle amtssygehuse i Haslev og Faxe er netop hængt op og kan ses på dagen.

Jubilæumsbogen med gode historier fra Faxe Kommunes Arkiver kan købes for 139 kr.

- og vi serverer Cirkel Kaffe og hjemmebag frit efter opskriftsbogen ”Kager fra Brugsen”.

Kig forbi og bliv klogere på dagliglivet med brugserne i Alslev, Bonderød, Bjerrede, Borup, Dalby, Faxe, Faxe Ladeplads, Haslev, Høsten Torp, Jyderup, Karise, Kongsted, Leestrup, Lille Torøje, Roholte, Rønnede, Skuderløse, Smerup, St. Torøje, Stubberup, Terslev, Tureby, Tågerup, Ulse, Værløse og Øster Egede.

Alle er velkomne!