Du er her: ForsideNyhederBlå mandage i sommerferien

Blå mandage i sommerferien

Feddet har som eneste strand i kommunen det Blå Flag.
Alle mandage i juli og første mandag i august, kan man fra 11-12 møde naturvejlederen på Feddet.

Feddet har i øjeblikket kommunens eneste Blå Flag, og det fejres med 6 naturarrangementer med kommunens naturvejleder Louise Villumsen.

Hvis man vil være med, møder man bare op uden for informationen på Feddet Camping klokken 11 og går derfra ud til forskellige oplevelser i naturen.

Blå Flag kampagnen arbejder for at beskytte og værne om hav- og kystmiljøet. Det sker ved at belønne strande, der gør en ekstra indsats for miljøet og for at højne strandens standard. Desuden arbejder kampagnen for at oplyse om livet og miljøforhold langs kysten og i havet og dets betydning for mennesket.

Yderligere generelle oplysninger kan ses på www.blaaflag.dk, hvor man kan finde alle landets blå-flag-arrangementer.

På kommunens hjemmeside kan man finde oplysninger om kommunens strande og deres kvalitet, sæsonens badevandsanalyser samt en række gode råd. Der bliver varslet på kommunens hjemmeside, hvis der er problemer med badevandskvaliteten på en af kommunens strande.

Nedenstående er en kort beskrivelse af de enkelte arrangementer. Alle dage mødes man ved informationen på Feddet Camping klokken 11 og turene afsluttes klokken 12.

9.juli
Den rene strand: Hvad er Blå Flag og hvorfor har Feddet et?

16.juli
Fuglene på Feddet: Hvilke fugle kan man se på Feddet og hvorfor er de her? Kom med på turen og hør lidt om Feddets fugleliv.

23.juli
Livet under overfladen: På denne tur bruger vi forskellige redskaber til at fange forskellige dyr og taler efterfølgende om hvordan redskaber og dyr passer sammen.

30.juli
Kystens natur: Vi undersøger livet ved kysten. Hvad kan man finde tæt på vandkanten?

6. august
Naturen tjekkes: Vi bruger Appen Naturtjek til at registrere den natur vi befinder os i og hjælper derved forskerne til at få et bedre indblik i naturens tilstand.