Du er her: ForsideNyhederHvad byder fremtiden på for Haslev?

Hvad byder fremtiden på for Haslev?

Den metropoliske lilleby. Sådan beskrives Haslev i den udviklingsstrategi, som man kan komme til dialogmøde om mandag den 21. november klokken 18.30-21.30 på Vestskolens afdeling Vibeeng i Haslev.

Dialogmødet er en del af dialogprojektet ”På Forkant”, og forud for mødet i Haslev har der været en række lignende dialogmøder rundt om i kommunen.

Hvis du gerne vil engagere dig i Haslevs fremtid, så er det en god idé at møde op til dialogmødet.
Der er et stort potentiale for byen – denne metropolitiske lilleby, ikke mindst i lyset af den kommende hurtigere jernbaneforbindelse til København. Der sker også en hel masse omkring udvikling af bymidten i Haslev. Alt sammen en fremtid som betyder, at Haslev ruster sig til den øgede bosætning, som byen har potentiale for.

Udviklingsstrategien for Haslev peger på indtil flere spændende fokusområder: Blandt andet forskønnelse af bymidten, ankomsten til byen og parkering. Øget tilgængelighed til landskabet og adgangen til naturskønne områder og synliggørelse af kultur- og fritidstilbud med henblik på at styrke fortællingen om Haslev.

Projektet ”På Forkant” er støttet af Realdania, Erhvervsstyrelsen og Kommunernes Landsforening. Det hele begyndte med otte dialogmøder i efteråret 2015. Målet var at styrke dialogen mellem borgerne og kommunen og at lave udviklingsstrategier og konkrete projektforslag for hvert område.

Faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen indleder mødet i Haslev, og man får mulighed for at komme i dialog med en række politikere om, hvad der skal til for at lykkes med de projekter, der er en del af strategien, og hvordan man som borger kan bidrage.

Man kan læse de enkelte udviklingsstrategier på kommunens hjemmeside www.faxekommune.dk/dialogprojekt, her fremgår det, hvilke udviklingspotentialer, der er særligt i fokus i hvert område.

Udviklingsstrategierne er lavet i et samarbejde mellem borgere, Faxe Kommune og konsulenterne fra 2+1, Manto og Absolut Landskab.

Det sidste møde i rækken af dialogmøder er i Dalby den 6. december.