Du er her: ForsideNyhederDel historien på Historisk Atlas

Del historien på Historisk Atlas

Historisk atlas med på farten
En online platform med Danmarks største gratis samling af lokalhistorisk viden er blevet endnu bedre. Nu kan enhver dele sin egen viden og møde historierne om vores lokale hjørne af Danmark på HistoriskAtlas.dk.

- Historisk Atlas er lige udkommet i en ny version, der gør det muligt for os at indbyde borgere i Faxe Kommune til at dele gode historier fra Faxe Kommunes område, siger Marianne Rimmen Raasted fra Faxe Kommunes Arkiver.

- Vi ved jo, at her er masser af spændende historisk viden, som ikke lever i historiebøgerne. Mennesker, steder og begivenheder, som vi gerne vil bevare viden om som en fælles kulturarv. Derfor inviterer vi til at benytte HistoriskAtlas.dk som vores allesammens platform, hvor vi kan gøre fortiden synlig for hinanden på en spændende og interaktiv facon.

Kursus i Faxe
den 25. august

Hidtil har Faxe Kommunes Arkiver sammen med Østsjællands Museum og Faxe Kommunes Biblioteker stået for at præsentere de gode historier og skjulte skatte, som findes her hos os - online og lige rundt om hjørnet.

- Nu udvider vi, så alle kan være med, fortæller arkivlederen:

På kanten af sommerferien holder Faxe Kommunes Arkiver derfor i samarbejde med HistoriskAtlas.dk et kursus, hvor man kan lære at bruge Historisk Atlas og lære at tilføje sin egen viden.

Der er kyndig vejledning af Pernille Schou, som er projektleder for Historisk Atlas.

Kurset afholdes d. 25. august kl. 10-14 i Mødesal A, Rådhusvej 4, Faxe (bygningen ved siden af Bibliotek og Borgerservice). Der er et begrænset antal pladser som fordeles efter først-til-mølle princippet.

Tilmelding inden d. 18. august til Jane Villefrance Nielsen på mail: jvill@faxekommune.dk eller telefon 56 20 43 02.

Det er et 'gør det selv'-kursus, så for at deltage, skal man kunne have sin egen bærbare computer med. Det er også en fordel at have tænkt over en historie, man gerne vil formidle, og at medbringe nogle gode elektroniske billeder til at illustrere sin fortælling med."