Du er her: ForsideNyheder Alle elever i Faxe Kommune får nu deres egen pc

Alle elever i Faxe Kommune får nu deres egen pc

Alle elever i Faxe Kommune får nu deres egen pc
Faxe Kommunes folkeskoler skruer op for digitaliseringen. I løbet af første kvartal i 2018 får samtlige elever udleveret en såkaldt chromebook.

I disse dage får forældre til samtlige børn på Faxe Kommunes skoler en god nyhed:
Jeres børn behøver ikke længere medbringe eget it-udstyr, for nu stiller skolerne en såkaldt chromebook til rådighed for alle børn fra 0. til 10. klasse.

De bærbare computere bliver delt ud i løbet af første kvartal af 2018.

Faxe Kommune er i gang med en stor satsning på det digitale område. Computerne skal understøtte den gode faglige og inspirerende undervisning, ligesom der bliver satset på nye digitale læremidler, og kommunen udvikler og fortsætter brug af digitale læringsportaler.

Undervisningsministeriet meldte i 2017 ud, at mere it i undervisningen skal skabe fagligt stærkere folkeskoler. Og de digitale læringsformer skal bruges som pædagogiske og didaktiske redskaber til at øge elevernes udbytte af undervisningen.

Derfor glæder det også den nytiltrådte formand for Børn & Læringsudvalget, Mikkel Dam, at 2.880 chromebooks er på vej ud til eleverne.

- Det var en fremsynet og visionær beslutning, da et enigt byråd i forrige periode besluttede at satse på chromebooks til samtlige elever. Og jeg er sikker på at lærernes faglige engagement og digitale nysgerrighed vil smitte og skabe en mere levende og dynamisk skoledag, til gavn for elevernes læring. Det er en fundamentalt vigtig satsning på at skabe den bedste fremtid for vores børn og unge, siger udvalgsformand Mikkel Dam.

De nye chromebooks er tilpasset elevernes alder. De yngste elever får derfor chromebooks med touch-funktion, som man kender det på tablets.

Farvel til gamle drev
Med investeringen i chromebooks siger Faxe Kommune samtidig farvel til gamle pc'ere og opbevaring af data på diverse fil-drev. 

I stedet har folkeskolerne i Faxe Kommune valgt at satse på Google For Education, som er et understøttende system til at udarbejde præsentationer og skriftligt materiale. Det betyder også, at den fremtidige undervisning bliver uafhængig af platform. Uanset hvilken "maskine" eleverne er på, kan de få adgang til deres materialer via en Google-browser.

Nye digitale læremidler
Nu hvor alle elever får adgang til en chromebook, har Faxe Kommune også valgt at købe adgang til en række nye og gamle digitale læremidler - til gavn for en varieret læring.axe Kommunes folkeskoler skruer op for digitaliseringen. I løbet af første kvartal i 2018 får samtlige elever udleveret en såkaldt chromebook.