Du er her: ForsideNyhederErhvervs- og Kulturudvalget støtter ny særudstilling på Geomuseum Faxe

Erhvervs- og Kulturudvalget støtter ny særudstilling på Geomuseum Faxe

Faxe Kalkbrud - Fotograf John Jensen
Lørdag d. 13. februar kl 13.00 åbner Geomuseum Faxe en mindre udstilling med fotografier fra Faxe Kalkbrud. Der er gratis adgang på dagen og alle er velkomne. Udstillingen er resultatet af samarbejdet mellem Geomuseum Faxe, en gruppe lokale borgere, en billedkunstner og en naturvejleder. (Billedet ovenfor er taget af John Jensen og billedet nedenfor er taget af Christian Thorup Jensen)

I juni 2015 inviterede Geomuseum Faxe til arrangementet Naturfotografi i Kalkbruddet. Her fortalte naturvejleder Sara Gelskov om kalkbruddet og dets historie. Billedkunstner Lotte Tauber Lassen stod for et oplæg om kunstfotografi som inspiration til det at fotografere i kalkbruddet. Efterfølgende gik gruppen af fremmødte amatørfotografer rundt på egen hånd for at fotografere. Syv af de fremmødte fotografer giver på udstillingen deres personlige bud på hvordan de ser Faxe Kalkbrud, både fra den fælles dag og fra senere besøg.

Billedkunstner Lotte Tauber Lassen, der har arbejdet med at sætte udstillingen op, er begejstret over hvordan kalkbruddet kan blive ved med at overraske:

"Kalkbruddet skifter karakter fra time til time, fra dag til dag. Lyset og vejret ændres bestandigt - skygger, farver og motiver ligeså. Der bliver ved med at være nye billeder og nye fortællinger, der trænger sig på. På fotoudstillingen, som museet nu afholder for trejde gang, er kalkbruddet atter den genkendelige ramme. Men det er dybt fascinerende at se, hvordan fotograferne indfanger øjeblikket og hvordan fotografiet viser os, at verden fødes på ny hver eneste dag. Som den græske filosof Heraklit sagde Panta rei - Alting flyder (er flydende). Vi lever i en evig foranderlighed, hvor alt i livet ændres fra minut til minut."

Udstillingen kan ses på museet fra 13. februar og hele året ud, og er tænkt som fotoinspiration til alle museets øvrige besøgende.

Geomuseum Faxe vil også fremover byde på andre nye natur- og kulturoplevelser. Find oplysninger om arrangementer og udstillinger på museets hjemmeside www.kalklandet.dk

Deltagende fotografer: Ib Markvard, Henrik Morin, John Jensen, Twenti Jensen, Dorthe Bang, Inge Eising og Christian Thorup Jensen.

Udstillingen har modtaget tilskud fra Erhvervs- og Kulturudvalgets Kulturpulje.