Du er her: ForsideNyhederFakse Sygehus vender tilbage!

Fakse Sygehus vender tilbage!

Fakse Sygehus 1965
Faxe Kommunes Arkiver udstiller på Faxe Sundhedscenter

Fakse Sygehus vender tilbage! I kælderen under Faxe Sundhedscenter har der i mange år været gemt relikvier fra sygehusets første tid.

– Vi synes det er sjovt, at finde nogle af de gamle ting fra Fakse Sygehus frem, så de kan ses sammen med udsmykningen på væggene i november og december, siger Anne-Birthe Holm-Rasmussen, der er leder af Faxe Sundhedscenter.

Det er Faxe Kommunes Arkiver, der udstiller på Sundhedscenterets vægge.

- Vi er klar med to udstillinger, fortæller arkivleder Marianne Rimmen Raasted.

- Den ene er billedkonstruktioner med kendte motiver, den anden er en ny udstilling om de to amtssygehuse, som ikke længere eksisterer.

- Det er rigtig spændende, at vi har fået mulighed for at udstille på Faxe Sundhedscenter, for når vi sætter spot på netop sygehushistorien, så handler det både om Haslev Sygehus og Fakse Sygehus, og det handler også om Faxe Sundhedscenters egen forhistorie, fortæller hun.

Kort om udstillingerne:

Der var engang to sygehuse

Engang var der sygehuse i både Fakse og Haslev. Sådan er det ikke mere.

I dag har Faxe Kommune indrettet Faxe Sundhedscenter i bygningerne, som tidligere var ramme om Fakse Sygehus. Derfor er det også meget passende, at Faxe Kommunes Arkivers udstilling om de to sygehuse i Haslev og Fakse præsenteres netop her.

Kig forbi og oplev sygehusenes etablering, storhed og fald.

Tid krydser rum

Vi leger med tid og sted og lader fortid og nutid smelte sammen. Når fotografier taget på samme sted, men med mange års mellemrum, sættes sammen, opstår der nye motiver, som pirrer og appellerer til fantasien.

Det er som om helt nye og anderledes historier opstår i det konstruerede billede. Historier, hvor tid og rum får nye dimensioner.

Vi viser udstillingen Tid krydser rum som en sjov måde at se, huske og fornemme steders forandringer.

Billedkonstruktionerne i udstillingen Tid krydser rum er skabt af Jytte Melau og Preben Gustafsen.

Begge udstillinger kan ses i november og december 2016 på Faxe Sundhedscenter, Præstøvej 78, 4640 Faxe

Sofiendalsvej i Haslev, 1915 og 2015