Du er her: ForsideNyhederFaxe indgår kontrakt med ny leverandør af danskuddannelse til voksne udlændinge

Faxe indgår kontrakt med ny leverandør af danskuddannelse til voksne udlændinge

Faxe Kommune laver aftale med A2B om danskuddannelse af voksne udlændinge.
Efter endt udbudsproces indgår Faxe Kommune i dag aftale med A2B om at levere danskuddannelse til kommunens kursister.

Efter endt udbudsproces indgår Faxe Kommune i dag aftale med A2B om at levere danskuddannelse til kommunens kursister.

”Fra Beskæftigelsesudvalgets side lægger vi vægt på, at der er en erhvervsrettet tilgang i forhold til borgere, der modtager ydelser fra kommunen,” udtaler Finn Hansen, formand for Beskæftigelsesudvalget i Faxe Kommune.

Og netop den erhvervsrettede tilgang er et af A2B’s kendetegn.

”På vores sprogcentre underviser vi voksne nydanskere i dansk, og vi har samtidig fokus på at rette dem mod et job eller en uddannelse, så de kan blive selvforsørgende,” forklarer A2B’s direktør, Steen Jakobsen.

Udvalgsformand Finn Hansen hæfter sig endvidere ved, at A2B underviser i samfundsforhold med fokus på det lokale arbejdsmarkeds behov, samt at A2B arbejder målrettet med branchepakker i deres undervisning.

Valget af A2B som Faxe Kommunes nye leverandør af danskuddannelse til voksne udlændinge er sket på baggrund af et gennemført udbud. Aftalen er tildelt den af de tilbudsgivende leverandører, som har givet det økonomisk mest fordelagtige tilbud, hvor kvalitet har vægtet 60 procent og prisen har vægtet 40 procent.

Kontrakten mellem A2B og Faxe Kommune træder i kraft den 1. september i år og løber helt frem til den 31. august 2023, hvis alle optioner i kontrakten tages i brug. Kontrakten har som noget nyt indbygget en bonusmodel, der skal sikre et fælles incitament til at arbejde hen mod, at kursisterne på sprogskolen bliver selvforsørgende.

A2B har tre sprogcentre på Sjælland ét i Solrød, ét i Birkerød og meget snart også ét i Faxe Kommune. I Jylland har A2B sprogcentre i både Aarhus, Hjørring, Rebild, Mors og Fredericia. Ud over sprogcentrene har A2B rådgivningscentre flere steder i landet, hvor de opkvalificerer ledige og matcher dem med et job eller en uddannelse.