Du er her: ForsideNyhederFaxe Kommune gentager gigantisk skoletriatlon

Faxe Kommune gentager gigantisk skoletriatlon

Onsdag den 10. maj er der store skoletri-dag
For andet år i træk deltager mere end 700 elever fra 5. og 6. klasserne på Faxe Kommunes tre skoler i et gigantisk skoletriatlon. Arrangementet løber af stablen onsdag den 10. maj med start i Haslev Svømmehal klokken 9.30.

Ingen tabere, kun vindere.

Sådan beskriver tovholder Stine Baad Clausen den store sportsbegivenhed, som nu for andet år i træk aktiverer elever fra 5. og 6. klasserne i Faxe Kommune.

Onsdag den 10. maj kaster eleverne sig ud i en skoletriatlon tilpasset aldersgruppen, og fordi der er rullende start, er der ingen, som kommer først over målstregen. Det handler i den grad om at have en sjov og aktiv dag med klassekammeraterne.

Der bliver dog uddelt pokal til den klasse, som har den højeste deltagerprocent.
Hvis to eller flere klasser har samme deltagerprocent, så bliver
pokalvinderen fundet ved at se på, hvor stort deltagertallet er blandt den enkelte skoleafdelings øvrige deltagende klasser.

Når det hele går i gang onsdag morgen klokken 9.30, hopper to elever ad gangen i det store bassin i Haslev Svømmehal med 20 sekunders mellemrum. Her svømmer de 150 meter - eller trækker sig rundt langs kanten, hvis de endnu ikke er så stærke svømmere. Derefter cykler de 6,7 kilometer på en vej, som er spærret til formålet denne dag (Sofiendalsvej mellem Stadionvej og Sanderhusvej), og til sidst løber de 2,2 kilometer.

Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem initiativtager Stine Baad Clausen på Vestskolens afdeling Vibeeng og Martin Mogensen, Skoletri.dk.

Oprindeligt begyndte samarbejdet mellem Vestskolen og Skoletri.dk.
De tre afdelinger, Terslev, Nordskov og Vibeeng var fra starten i 2014 med i arrangementet, og i takt med at erfaringerne har styrket samarbejdet, er det altså nu udvidet til at gælde alle eleverne fra 5. og 6. klasse i hele Faxe
Kommune.

Forud for sportsbegivenheden den 10. maj har Skoletri.dk besøgt alle 5. klasserne for at orientere dem om, hvad der skal ske på dagen, og eleverne har afprøvet forskellige løbe- og cykeløvelser.