Du er her: ForsideNyhederFaxe Kommune lancerer app'en "Oplev Faxe"

Faxe Kommune lancerer app'en "Oplev Faxe"

”Oplev Faxe” på din smartphone vil forbedre overblikket over kultur- og fritidsaktiviteter i Faxe Kommune. Samtidig er den nye app interaktiv, så man kan dele fotos, begivenheder og events med hinanden.

Ved den kommende, årlige kulturkonference onsdag den 30. november, som erhvervs- og kulturudvalget står bag, bliver app’en ”Oplev Faxe” lanceret.

Appen består af en aktivitetskalender, hvor man kan søge efter de nyeste film i biografen, koncerter, foredrag og meget mere. Ønsker man at vide noget om forskellige steder, for eksempel det lokale forsamlingshus, kulturhuse, aktiviteter i haller eller finde en hundepark i nærområdet, så giver app’en mulighed for det.

Derudover kan alle, der har hentet den gratis app, uploade fotos, dele begivenheder og events med hinanden.

Via opsætning af appen kan man gøre den personlig, så den afspejler brugerens personlighed

Appen erstatter den nuværende app ”Det sker i Faxe” som primært har bestået af en aktivitetskalender. ”Oplev Faxe” er således en udbygning af Faxe Kommunes satsning på det digitale.

Den er lavet i samarbejde med Mobile Identity og KultuNaut, hvor den trækker alle væsentlige arrangementer fra KultuNaut, men nu også fungerer som en samlede platform – med kultur, fritid og natur som omdrejningspunkter.

Formålet er at vise alle de mangfoldige tilbud for alle borgere som bor i kommunen og turister som kommer på besøg. 

Ambitionen er at skabe en fælles platform for brugere af kultur, fritid og natur. Der er mulighed for at ”gemme” personlige steder og arrangementer. Undervejs som appen udvikles, vil der komme flere og flere aktiviteter. Appens fotomateriale er lokalt og genkendeligt og udviklet i samarbejde med lokale aktører.

Brugere og foreninger vil stadig som hidtil kunne indtaste arrangementer via KultuNaut i appen, men Faxe Kommune vil herudover på sigt udvikle oversigtskort over for eksempel løberuter, kunstruter, liste over hundeparker, udendørs fitness anlæg med videre.

App’en skal i høj grad hjælpe foreningerne med at formidle deres aktiviteter og hjælpe borgerne med at finde frem til aktiviteterne.

I begyndelsen af 2017 inviteres foreninger med videre til et par workshops med henblik på at bruge og anvende appen. I kommunen nedsættes en mindre arbejdsgruppe for at videreudvikle appen, arbejde med oversigtskort med videre, som i dag oftest kun kan søges via Faxe Kommunes hjemmeside.

Dorte Nybjerg, formand for Erhvervs- og Kulturudvalget i Faxe Kommune, siger om app’en:

”Det har været et stort ønske fra de utallige ildsjæle, der laver arrangementer i kommunen, at få en fælles digital platform, hvor alle kan følge med i, hvilke spændende tilbud der er i kommunen. Det er rigtig godt  for brugerne at have denne muliged,” siger Dorte Nybjerg og tilføjer:

”Oplev Faxe-app’en bliver først for alvor en succes, når arrangørerne bruger den aktivt, og når borgerne bruger den. Jeg er rigtig glad for, at vi som kommune har skab rammerne med denne digitale platform”.

Dorte Nybjerg tilføjer, at app’en ikke alene fortæller om det, der sker. Men er man turist i eget område kan man også se forskellige områder beskrevet – det er med til at gøre app’en mere spændende og brugbar, siger Dorte Nybjerg.

App’en ”Oplev Faxe” kan downloades i App Store (iOS) og Google Play (Android): Skriv Oplev Faxe i søgefeltet.