Du er her: ForsideNyhederFaxe Kommune lokker stadig flere til

Faxe Kommune lokker stadig flere til

Aldrig har så mange boet i Faxe Kommune som nu
De endelige tal fra Danmarks Statistik for befolkningsudviklingen i 2016 er kommet. Og for Faxe Kommune er der gode tegn at spore det seneste år.

Kommunen har nemlig opnået et plus 189 nye tilflyttere, altså nettotilflytning (når al til og fraflytning fra Faxe Kommune er opgjort), hvilket gør kommunen til en af de kommuner, der klarer sig bedst på området i Region Sjælland.
 
Det viser tal fra www.folketal.dk, som er COWIs demografiske vidensbank baseret på tal fra Danmarks Statistik.

Særligt 2. og 4. kvartal af 2016 lokkede mange borgere til i forhold til mængden af fraflyttere. I 2. kvartal var der en vækst på 66 borgere, og 4. kvartal endte med et plus på 87 nye borgere.
 
Med de positive tendenser er Faxe Kommune faktisk på sit højeste antal indbyggere i kommunens historie med 35.916 registrerede borgere pr. 1. januar 2017.
 
Både tallene og tendenserne glæder borgmester Knud Erik Hansen:
 "Det glæder mig, at Faxe Kommune er et tilvalg for rigtig mange, og jeg både tror og håber, at det er en tendens, der fortsætter. Vi, der bor her, kan jo selv fortsat bidrage til, at endnu flere hører om vores kommune, når vi fortæller til venner og bekendte, hvordan livet leves her," siger borgmesteren, med henvisning til bosætningskampagnen Følelsen af Faxe.
 
Åbent hus 7. maj
Faxe Kommune har med kampagnen Følelsen af Faxe et langsigtet mål med at skabe en konstant og stabil nettotilflytning til kommunen.

Et af de tiltag, der skal vække interessen og kendskabet til Faxe Kommune hos potentielle tilflyttere, er kommunens åbent hus-arrangement søndag den 7. maj.

Her har man nemlig mulighed for ikke blot at se sit fremtidige drømmehus, men man kan også få et dybt indblik i, hvordan ens dagligdag ville se ud i Faxe Kommune, da skoler, institutioner, banker, foreninger og andre holder åbent i tidsrummet 11 - 15.
 
Styrket infrastruktur lige om hjørnet
Foruden egne initiativer ser borgmesteren også store muligheder i infrastrukturen - den nye togforbindelse mellem Ringsted og København, som skal køre via Køge. Her vil pendlere og andre rejsende komme fra Haslev til Hovedbanegården i København på blot 38 minutter.
 
Og så er der de kommende store arbejdspladser - henholdsvis supersygehuset i Køge og det kommende nybyggede fængsel i Nykøbing - som vil have medarbejdere, der vil være på udkig efter et nyt sted at bo.
 
Her arbejder Følelsen af Faxe-kampagnen på at lokke medarbejdere fra de to steder til Faxe Kommune.

"Vi kan tilbyde noget mere for pengene. Folk får lidt mere hus, skøn udsigt og masser af herlighed, hvis de vælger Faxe Kommune - og så er der ikke langt til en karriere, når vi for eksempel fra Haslev har adgang til 655.000 arbejdspladser inden for en times transport," siger Knud Erik Hansen.
 
København og de nærliggende kommuner
Ikke overraskende kommer en del af tilflytterne fra kommunerne i nærheden, hvor særligt de nærliggende kommuner Næstved og Køge bidrager godt. Men der ses også en stor procentdel af tilflytterne fra København i 2016.
 
Den positive tilflytning fra hovedstaden overrasker ikke de lokale ejendomsmæglere, som peger på Faxe Kommunes herlighedsværdier som natur blandet med muligheden for større økonomisk frihed som nogle af grundene.

"Interessen for vores område skyldes især den skønne natur samt beliggenheden tæt ved motorvej. Et ord der løbende gentages i købsprocessen fra kunder fra København er "livskvalitet" - det handler om at få noget mere for pengene," lyder det fra Mads Werner, Danbolig Faxe.
 
Man kan læse mere om Følelsen af Faxe-kampagnen på www.foelelsenaffaxe.dk
 
 

Fakta
Om det generelle befolkningstal i Faxe Kommune
 
Det samlede antal borgere i Faxe Kommune voksede med i alt 302 personer i 2016.
 
De 302 består af:

189 borgere i nettotilflytning = det antal borgere Faxe Kommune voksede med samlet fra andre kommuner i 2016.

164 borgere i nettoindvandring = det antal borgere Faxe Kommune voksede med samlet fra andre lande i 2016.

Minus 78 borgere i fødselsoverskud = der blev født 78 personer færre end der døde i 2016 i Faxe Kommune.

27 borgere i korrektioner - "Korrektioner dækker over efterregulering af statistikkerne grundet hændelser som på første opgørelsestidspunkt ikke var indberettet. Oftest handler dette om til- og fraflytning til udlandet, hvor borgeren ikke har meldt flytningen rettidigt," forklarer Johannes Bakker, konsulent i COWI.