Du er her: ForsideNyhederFaxe Kommunes facadepris for 2012

Faxe Kommunes facadepris for 2012

Teknik- og Miljøudvalget har tidligere besluttet, at udvalget hvert forår tager stilling til præmiering af godt og smukt byggeri- og anlægsarbejde i Faxe Kommune.
 
Facadeprisen kan gives til ejere af bygninger, pladser eller miljøer, hvor der ved nybygning eller renovering er gjort en særlig indsat for at forskønne bygningen, pladsen eller miljøet.
 
Prisen kan kun gives til projekter, der er synlige for offentligheden, og kan uddeles for projekter afsluttet i det foregående år. Prisbelønningen er et beløb på 5.000 kr. og et facadeskilt.
 
For 2012 er det besluttet at give prisen til ejeren af Haslev Gamle Sygehus, JBC Ejendomsinvest ApS, som har foretaget en omfattende renovering af de gamle sygehusbygninger.

Prisen gives til sygehuset på baggrund af en indstilling fra ”Forkantens” beboere og medarbejdere. ”Forkanten” har til huse på det gamle sygehus, og er et inkluderende bo-, beskæftigelses- og aktivitetstilbud for unge med særlige forudsætninger.

Efter at bygningerne ikke mere anvendes til sygehus, har de gennemgået en nænsom udvendig og indvendig renovering, og der er indrettet moderne, tidssvarende lejligheder til de unge. Bygningerne huser desuden også fysioterapi og lægecenter.

1. viceborgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget, René Tuekær, udtaler: ”Jeg vil udtrykke en stor tak til ejeren af bygningerne, JBC Ejendomsinvest ApS. Haslev Gamle Sygehus har stor betydning for det bymiljø, som det indgår i, og den fremtidige udvikling i Haslev. Det er meget glædeligt, når ældre bygninger renoveres, så de fremstår så flot som disse. Det er til til gavn og glæde for både beboere, borgere og besøgende i kommunen”.    

René Tuekær overrækker facadeprisen til JBC Ejendomsinvest ved et arrangement mandag den 26. august 2013 kl. 08.00.

Arrangementet afholdes på Haslev Gamle Sygehus, Bregentvedvej 24 i Haslev. JBC Ejendomsinvest vil være repræsenteret af Bo K. Matthisson og beboere/ansatte fra ”Forkanten” er ligeledes inviteret til at deltage.