Du er her: ForsideNyhederForedrag med Lotus Turell om børn i familier med alkoholproblemer

Foredrag med Lotus Turell om børn i familier med alkoholproblemer

Foredrag
Alkoholproblemer påvirker hele familien. Det fortalte Lotus Turell og alkoholkonsulent Nina Borre Secher om til temaaftenen ”Børn i familier med alkoholproblemer” for medarbejdere på børneområdet.

Lotus Turell voksede op i en familie med alkoholproblemer. Hendes far var forfatteren Dan Turell, og han havde problemer med alkohol. Alkoholproblemerne påvirkede ikke kun ham selv men også hans datter Lotus. Dengang var der ikke nogen, der gjorde noget ved det. Sådan er det ikke i dag. Ikke i Faxe Kommune i hvert fald, hvor vi prioriterer alkoholområdet.

Tidlig opsporing af børn i familier med alkoholproblemer
Onsdag aften lyttede 100 engagerede medarbejdere fra børneområdet til Lotus’ fortælling, som var en del af en temaaften om tidlig opsporing af børn i familier med alkoholproblemer. Med temaaftenen skal medarbejderne blive bedre til at spotte børn, der lever i familier med alkoholproblemer, så hele familien kan få hjælp.

Temaaftenen er et led i den politisk prioriterede alkoholindsats. Hele vejen rundt i Faxe Kommune er der fokus på den tidlige opsporing, og en bred vifte af de medarbejdere, som børnene møder, ved derfor, hvordan de spotter børn, der mistrives.

I Faxe Kommune er alkoholproblemer derfor ikke noget, vi pakker væk, men tværtimod er alkohol, noget vi taler om.

Kontakt os
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Rusmiddelcentret for en uforpligtende snak på telefon 5620 2720.

Du kan også læse mere på Rusmiddelcentrets hjemmeside.