Du er her: ForsideNyhederForfatteraften på Faxe Bibliotek: Hvad krigen gør ved menneskesindet

Forfatteraften på Faxe Bibliotek: Hvad krigen gør ved menneskesindet

Jesper Bugge Kold
Onsdag den 11. marts, kl. 19.00, kan I møde den anmelderroste forfatter Jesper Bugge Kold på Faxe Bibliotek, hvor han fortæller om sin nye roman "Vintermænd" og om hvordan bogen blev til. Efter foredraget vil der være salg og signering af bøger.

Jesper Bugge Kold udgav i august 2014 romanen "Vintermænd", der handler om to tyske brødre, der mod deres vilje bliver hvirvlet ind i 2. verdenskrig og ender med at deltage aktivt i krigen.

Romanen bygger på et enormt researcharbejde, og forfatteren forklarer om det store arbejde, der ligger til grund for bogen, hvor han har været i kontakt med blandt andet museer, historikere og en koncentrationslejr.

Foredraget kommer ind på centrale spørgsmål som, hvordan kunne det komme så vidt i Tyskland, og giver samtidig eksempler på, hvilke faktorer, der var medvirkende. Hvad fik almindelige tyske mænd og kvinder til at handle som de gjorde under krigen, og hvordan ville vi selv have reageret?

Anmelderne skrev blandt andet:

"Jeg har ikke siden Remarques "Intet nyt fra Vestfronten" læst en bog, der i sine skildringer af krigens gru og afstumpende indvirkning på mennesker har gjort indtryk som "Vintermænd". (JENS HENNEBERG, NORDJYSKE STIFTSTIDENDE)

Billetterne koster kun 80 kroner og kan købes på dette link.


Update: Det meddeles netop idag onsdag at AmazonCrossing har sikret sig rettighederne til at udgive "Vintermænd" over hele verden. AmazonCrossing er et forlag skabt af den amerikanske netgigant Amazon, og foreløbig har Amazon planlagt en engelsk og en tysk oversættelse af bogen.


Forfatteren har selv produceret denne video om "Vintermænd":