Du er her: ForsideNyhederFrivillighedskonference tirsdag den 18. november

Frivillighedskonference tirsdag den 18. november

Årets frivillighedskonference i Faxe Kommune sætter spot på tre vigtige temaer: skoler, udsatte voksne og vores lokalsamfund.

Hvis du interesserer dig for mindst ét af de tre temaer, eller hvis du blot vil høre nærmere omkring visionerne og mulighederne for frivillighed, så byder vi dig hermed velkommen til Frivillighedskonferencen 2014

tirsdag den 18. november 2014 kl. 17.00-21.30 på Festsalen, det tidligere Haslev Seminarium, Søndergade 12, 4690 Haslev.

Det bliver en spændende aften, hvor eksperterne på hvert af temaområderne vil komme med inspiration og lægge op til gode drøftelser omkring samarbejdsmuligheder inden for disse tre temaer.

Alle interesserede borgere er velkomne – og både foreninger, frivillige, interessegrupper, medarbejdere og politikere er inviteret. Det handler om, at alle der interesserer sig for udviklingen af frivilligheden generelt i Faxe Kommune får mulighed for at møde hinanden på tværs. At man får en fornemmelse for hinandens behov, forventninger og ikke mindst de muligheder man sammen kan skabe.

Samarbejde og god dialog er også et vigtigt fokusområde i det nationale Frivilligråd. Benedikte Ask Skotte fra Frivilligrådet vil stå for aftenens fælles oplæg: ’infrastrukturen i udviklingen af frivillighed’. Herunder: hvad skal der til for at skabe gode udviklingsmuligheder for samarbejde på tværs af foreninger og kommuner. 

Herefter tages der fat i temaområderne med følgende oplægsholdere, som er ekspert på hver deres områder:

Skolerne: Foreningen Skole & Forældre, Formand Mette With Hagesen

Socialpsykiatri og udsatte voksne: Social Udviklingscenter SUS, Leder Sussi Maack

Lokalsamfund og udvikling: Landdistrikternes Fællesråd, formand Steffen Damsgaard

Efter oplæggene vil der arbejdes i workshops, der skal frembringe dels ideer og dels konkrete aftaler, som kan føre til nye samarbejder og løsninger i forhold til udviklingen af hvert af temaområderne i Faxe Kommune.

Faxe Kommune håber med årets konference at skabe grundlag for en åben og ligeværdig forståelse af vilkårene for et godt samarbejde, hvor både den gode dialog og mulighederne i Faxe Kommune styrkes.

Programmet til konferencen kan findes her:

Programmet til Frivillighedskonferencen 2014 (PDF-fil åbner i nyt vindue)

Sæt kryds i kalenderen og send en tilmelding til Carsten Bent Riisager på mailen cari@faxekommune.dk senest torsdag den 13. november.

Skriv kort hvor mange I kommer (husk at skrive navn på alle deltagere) og evt. hvilken forening I repræsenterer.

Spørgsmål kan rettes til centerchef Benny Agergaard (5116 9361) eller konsulent Asya Sarikaya på asari@faxekommune.dk