Du er her: ForsideNyhederFyraftensfilm: "Frode Jensen – En frihedskæmper fortæller"

Fyraftensfilm: "Frode Jensen – En frihedskæmper fortæller"

Frode Jensen - cirka 1954
Faxe Kommunes Arkiver er klar med sæsonens sidste fyraftensfilm: " "Frode Jensen – En frihedskæmper fortæller" fra 2005. Filmen vises torsdag den 26. marts kl. 16:30 i den store sal på Haslev Bibliotek, Jernbanegade 62 i Haslev (indgang fra Rådhusstien).

I år er det 70 år siden at Danmark blev befriet efter 5 års tysk besættelse.

Det er en skelsættende begivenhed i Danmarks historie, som i de kommende måneder vil blive markeret mange steder på mange forskellige måder.

I Faxe Kommunes Arkiver har vi valgt at denne aftens fyraftensfilm også skal bringe besættelsestiden i erindring.

Vi viser optagelser fra Frode Jensens foredrag om sine oplevelser i modstandskampen på Stevns under 2. verdenskrig. Foredraget blev holdt for 10 år siden og er filmet af Tom Neerhauge.

Frode Jensen var i mange år lærer ved Haslev Udvidede Højskole.

Der er gratis adgang til fyraftensfilm. Mød bare op i den store sal på Haslev bibliotek.

Alle er velkomne!