Du er her: ForsideNyhederGratis kursus for stressede kvinder

Gratis kursus for stressede kvinder

I Faxe Kommune har 20 procent af borgerne et højt stressniveau. Kvinder har et højere stressniveau og føler sig oftere nervøse og stressede sammenlignet med mænd. Stress mindsker ens velbefindende og livskvalitet, og øger ens risiko for fx hjertesygdom og depression. Ligeledes er stress en væsentlig risiko for langtidssygemeldinger.

Det er ikke kun travlhed, der kan forårsage stress. Også større omvæltninger, sygdom, følelsesmæssige belastninger eller følelsen af ikke at kunne magte, det man skal, kan give stresssymptomer.

Kurset” Skab en stressfri hverdag”

Som en del af Faxe Kommunes sundhedspolitiske strategi udbydes nu et gratis kursus for yngre kvinder, som skal fremme trivsel og forebygge stress.

Er du yngre kvinde, og har du ofte symptomer på stress, såsom hovedpine, manglende energi, hjertebanken, dårligt humør, søvnproblemer, så kan dette kursus være noget for dig. Kurset kan give dig redskaber til at håndtere en travl hverdag og de udfordringer, du har.

Der er tale om ”hjælp til selvhjælp”, og kurset skal øge din trivsel og forebygge stress. Kurset består af 6 kursusgange á 2½ times varighed. Der er 10-15 deltagere på holdet.

På kurset vil fagpersoner give dig viden om stress samt redskaber, der kan hjælpe dig til håndtere stressende situationer. Du vil styrkes i at prioritere, så du kan skabe tid om rum til at slappe af. Vi veksler mellem teori, øvelser, erfaringsudveksling og aktiviteter i naturen. Du skal hver gang have tøj og sko på efter vejret.

Det er anden gang kurset udbydes. Deltagerne fra det første kursus, var meget tilfredse med forløbet, og nævner, at det var dejligt, at møde andre i samme situation; at de er blevet bedre til at prioritere og sige ”nej”, og at de har taget redskaberne til sig, så de sover bedre, får en pause med mindfulness, spiser mere hensigtsmæssigt med mere.

Tid og sted

Kurset starter 27. april 2017 og afholdes torsdage kl. 17.30 – 20.00 på Faxe Sundhedscenter. Vi mødes i alt 6 gange. Underviserne er Mette Turms, som er psykoterapeut, stresscoach og mindfulness-instruktør samt Anne Rosell Holt, som er sundhedskonsulent og mindfulness-instruktør.

Målgruppe

Målgruppen for kurset er kvinder mellem 18-45 år, der er i arbejde eller under uddannelse og som ofte oplever symptomer på stress. Du skal bo i Faxe Kommune og være i stand til at gå nogle kilometer i naturen. Kurset er ikke målrettet stress-sygemeldte.

Tilmelding
Du kan selv tilmelde dig ved at kontakte: Anne Rosell Holt, Sundhedskonsulent, på telefon: 56 20 33 93 eller e-mail: anrh@faxekommune.dk

Læs mere om kurset her