Du er her: ForsideNyhederInvitation til Arkivernes Dag den 8. november

Invitation til Arkivernes Dag den 8. november

I anledning af Arkivernes dag og 200-året for undervisningsret og -pligt i Danmark byder Faxe Kommunes Arkiver på udstilling om det lokale skoleliv:

GODE SKOLEHISTORIER - SKOLE I 200 ÅR

Velkommen til åbent hus lørdag den 8. november 2014, kl. 10 - 13, hos Faxe Kommunes Arkiver, Drosselvej 1, 4683 Rønnede.

Om udstillingen Gode skolehistorier – skole i 200 år

Husker du din skoletid?

I udstillingen Gode skolehistorier – skole i 200 år sætter vi fokus på vores lokale skoleverden med et udpluk af billeder fra Faxe Kommunes Arkiver.

Vi har alle gået i skole. Og mon ikke de fleste har en mening om, hvordan det var?

Gennem 200 år har skolen undergået mange forandringer, og nu sker det igen: Det er nemlig i 2014, at en helt ny skolereform skal stå sin prøve i den danske folkeskole.

Din slægts historie

Lokale slægtsforskere bruger ofte arkiverne for at finde de gode kilder til slægtens historier.

Vi har inviteret slægtsforskerforeningen DIS Faxe til at være med på Arkivernes dag – de står klar til at besvare spørgsmål og giver gode råd og tips og tricks til slægtsforskning.

Om Arkivernes dag

En årligt tilbagevendende begivenhed med åbent hus i Faxe Kommunes Arkiver. For den besøgende rummer arkivbesøg muligheder for at tage på spændende rejser til den lokale fortid, og dykke ned i kulturarven.

Vi fremhæver det daglige arbejde med gamle og nye kilder - at sikre den information, som skabes i dag, og som bliver historie i morgen.