Du er her: ForsideNyhederHvad laver børn og voksne i deres fritid?

Hvad laver børn og voksne i deres fritid?

Faxe Kommune og Syddansk Universitet undersøger i denne tid, hvilke vaner børn og voksne har inden for kultur-, fritid- og idræt i kommunen.

Ikke færre end 5.000 tilfældigt udvalgte voksne borgere i Faxe Kommune har i april måned modtaget en invitation i deres e-boks til at deltage i en undersøgelse om deres kultur-, fritids- og idrætsvaner.

Og eleverne i 4. til 9. klasserne skal i denne tid også svare på et spørgeskema i skolen.

- Vi har overblikket over aktive foreninger og vores kommunale faciliteter. Men vi håbet meget på, at undersøgelsen vil give os en større indsigt på det kulturelle område. Kort sagt; er der potentiale for at dække behov, som vi ikke er bekendt med i dag, siger Benny Agergaard, centerchef Faxe Kommunes Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice.

- Hvis man har modtaget en indbydelse i sin e-boks og endnu ikke deltaget i undersøgelsen, så håber jeg, at man vil gå ind og bidrage ved at deltage. Det er meget værdifuldt for administrationen og politikerne at få mere viden på området, tilføjer Benny Agergaard.

Undersøgelsen vil blandt andet give svar på, hvor stor en andel af borgerne i Faxe kommune, der er aktive i forskellige kultur-, fritids- og kulturaktiviteter i sammenligning med andre kommuner, hvor tilsvarende undersøgelse er gennemført.

Den vil vise, hvilke steder og faciliteter borgere i Faxe Kommune går til / benytter til kultur-, fritids- og idrætsaktiviteter i fritiden, og derunder hvor meget borgerne benytter faciliteter uden for nærområdet og i andre kommuner.

Undersøgelsen vil også kaste lys over forskelle i aktivitetsniveauet og deltagelsen i forskellige aktiviteter mellem kommunens lokalområder, og om der er forskel på aktivitetsmønstret mellem mænd og kvinder, og mellem yngre og ældre borgere.

Undersøgelsens analyser og resultater forventes at være klar i en afsluttende rapport i slutningen af juni måned.