Du er her: ForsideNyhederKom med på opdagelse i Haslevs artikektoniske fortid og fremtid

Kom med på opdagelse i Haslevs artikektoniske fortid og fremtid

Mød arkitekterne bag de nye byrum i Haslev bymidte
Mød arkitekterne bag de nye byrum i Jernbanegade i Haslev på arkitekturens dag den 2. oktober.

Mandag den 2. oktober kan man møde arkitekterne bag de nye byrum i Jernbanegade i Haslev, og man kan høre om den nye lokalplan for bymidten, hvordan husene har fået deres stil og få de gode historier om gadens gamle huse.

Mødestedet den 2. oktober er Haslev Bibliotek i Jernbanegade 62 klokken 15.30 i mødelokale 2 med adgang fra Rådhusstien.
Her kan man møde arkitekterne Jonas Goltermann og Mathias Bæktoft Bentzen fra Kristine Jensens Tegnestue.

De har designet de fem nye ’stationer’ ned gennem Jernbanegade, der nu skal være med til at skabe rammer om bylivet i hovedgaden fremover.

Projektet er et ud af i alt 10 indsatser under vores områdefornyelsesprojekt i Haslev bymidte. Et projekt der er støttet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Som deltager i arrangementet kan man også møde medarbejdere fra Faxe Kommunes planteam, som har udarbejdet den helt nye lokalplan for Haslev bymidte og Museumsinspektør Berit Stage, der guider deltagerne tilbage i Haslevs spændende udviklingshistorie.

Klokken 15.30 giver Jonas Goltermann og Mathias Bæktoft Bentzen et oplæg om projektet for nyindretningen af Jernbanegade og planlægger Rikke Welan Kamper fortæller om Jernbanegades bevaringsværdier og forskellige byggestile i den nye lokalplan.

Klokken 16.00 begynder spadsereturen gennem Jernbanegade, hvor man ser på de nye byrum sammen med arkitekterne og Berit Stage, som fortæller nogle af bygningernes spændende historie.

Klokken 17.00 slutter turen i Haslev Bio med en snak om vi i Biografen med en snak om turen og lidt til ganen.

Du kan tilmelde dig turen: f_plan@faxekommune.dk