Du er her: ForsideNyhederOrdning med kortere skoledag bliver mere fleksibel

Ordning med kortere skoledag bliver mere fleksibel

Beslutningen om at afkorte skoledagen ligger fremover hos skolelederen. Det har Børn & Læringsudvalget besluttet for at gøre muligheden mere fleksibel.

Siden Folkeskolereformen blev indført i 2014, har der været mulighed for at afkorte skoledagen - for eksempel i tilfælde hvor der har været behov for faglig støtte eller to voksne i undervisningen i stedet for én.

Børn & Læringsudvalget har nu besluttet, at afgørelsen om afkortning af skoledagen fremover skal ligge hos skolelederen.
 
- Med denne beslutning bliver der kort fra ord til handling, idet skolelederen hurtigt og mere fleksibelt kan reagere på vilkår i en klasse, hvor der måtte være behov for afkortning af skoledagen, siger Mikkel Dam, formand for Børn & Læringsudvalget.

- I en periode kan der være brug for, at en klasse har to voksne i undervisningen samtidig og undervisningen kan derfor omlægges fra den understøttende undervisning. Skolelederen er den, der vurderer den samlede situation, og derfor er det hensigsmæssigt at både vurdering og beslutning er tæt på eleverne, tilføjer formanden.
 
Skolebestyrelserne vil blive inddraget i arbejdet med at formulere principper for muligheden for at afkorte skoledagen.
 
I Faxe Kommunes folkeskole har der indtil nu ikke været givet dispensation for afkortning af skoledagen, som kan gives for ét år ad gangen.
 
Børn & Læringsudvalget får hvert år en evaluering af eventuelle dispensationer og uddelegeringen træder i kraft den 1. maj 2018.