Du er her: ForsideNyhederRobotterne er kommet til Faxe Kommune for at blive!

Robotterne er kommet til Faxe Kommune for at blive!

Robotter i Faxe Kommune
Faxe Kommune har valgt at fortsætte samarbejdet med Blue Ocean Robotics omkring de robot-tiltag, som kommunen indledte i foråret 2015. En nylig afholdt evaluerings-workshop viste, at det store offentligt-private samarbejde med virksomheden skaber værdi.

Det var på alle måder et positivt, konstruktivt og fremadrettet evalueringsmøde, som alle var vidne til. Især den afsluttende kommentar fra direktør i Faxe Kommune Kirsten Jacobsen: ”at alle de installerede robotter er kommet for at blive”, vakte jubel hos de fremmødte.

Projektleder hos Blue Ocean Robotics Rikke Voldsgaard Risager kan da heller ikke skjule sin begejstring: ”Det er den største robotinstallation kommunalt set, hvor man er gået på tværs af forskellige sektorer, og det har både været på læringsområdet, sundhed- og velfærdsområdet og serviceområdet”. Ifølge Rikke Voldsgaard Risager er det de tre parametre: ”Livskvalitet for borgerne”, ”Arbejdsmiljø for personalet” og ”Værdiskabelse rent økonomisk”, som er interessant for kommunen.

Alle parametre blev gennemgået til den afsluttende evalueringsworkshop, og Kirsten Jacobsen lagde heller ikke skjul på, at projektet og de gode resultater ude i virkeligheden, har gjort indtryk på hende. ”For eksempel har vi en skoleelev, som på grund af et trafikuheld ikke har kunnet deltage i undervisningen. I stedet har han deltaget via en telepresence-robot, og betyder, at han ikke skal gå klassen om. Et andet sted har man i en institution øget et barns koncentrationsevne fra syv til 30 minutter. Disse to eksempler er for mig helt fantastiske”, siger Kirsten Jacobsen.

Hun understreger, at man til styregruppemødet den 7. september også skal se på, hvad der har virket eller ikke virket, hvad har givet værdi for organisationen i forhold til den enkelte borger og arbejdsmiljøet, og om der er økonomisk eller tidsmæssig gevinst at hente. Samt hvor det giver mening at implementere robotterne i fuld skala, eller om nogle passer bedre til konkrete skoler, institutioner eller andet.

Det ligger allerede nu klart, at Faxe Kommune afholder pressemøde for både medier og interessenter medio september 2015. Nærmere information om dette arrangement med dato, tid og placering udsendes snarest.