Du er her: ForsideNyhederRoyal Unibrew tager socialt ansvar

Royal Unibrew tager socialt ansvar

Hyr en fleksjobber der tør det

For produktionschef Keld Norup Lauridsen er det af stor betydning, at Royal Unibrew udviser socialt ansvar i forhold til Faxe Kommune. Da Royal Unibrew skulle have løst en opgave i forhold med tilpasning af en større mængde bakker til pakning af 1 ½ liters sodavandsflasker, kontaktede Royal Unibrew Jobcenter Faxe for at drøfte forskellige muligheder for at få løst denne opgave.

Keld Norup Lauridsen fortæller: ”Normalt ville vi have ansat tre personer til at arbejde i treholdsskift med at fræse og tilpasse bakkerne. Men vi ville gerne se, om det var muligt at inkludere nogle borgere fra Faxe, der ellers stod udenfor arbejdsmarkedet.”

Ti fleksjobbere har siden marts passet fræsemaskinerne og opgaven er nu tæt ved at være løst. Royal Unibrew har kunnet ansætte tre fleksjobbere efterfølgende til at tage sig af de sidste bakker, en opgave, der forventes at strække sig over mange måneder endnu. Produktionsleder på Royal Unibrew Karsten Engell Lund har fungeret som den daglige leder for fleksjobgruppen og udtaler: ”Fleksjobberne har gjort en fremragende indsats. Der er virkeligt blevet knoklet for tingene og jeg vil ikke tøve med igen at ansætte fleksjobbere. Faktisk har de fleste af dem, vi desværre nu må sige farvel til, sagt, at de gerne kommer tilbage, også selvom der kun bliver tale om nogle mindre opgaver.”

Heinz Boss er en af de ti fleksjobbere, der fik chancen og er blandt de tre, der fortsætter med opgaven på Royal Unibrew : ”Jeg har gået ledig i et par år og blev meget glad, da jeg blev ringet op af min fleksjobkonsulent fra Jobcentret om, at der var mulighed for job på Royal Unibrew. Det er simpelt hen noget af det bedste, der er sket længe, for det er meget svært at få job i Faxe og omegn, når man er fleksjobber”.  Fællestillidsrepræsentant Søren Lorentzen på Faxe Bryggeri er ligeledes glad for, at arbejdspladsen taget et socialt ansvar, der selvfølgelig skal være afbalanceret i forhold til antallet og skabelsen af ordinære job.

For Royal Unibrew har den største udfordring med fleksjobgruppen været at få sat en vagtplan sammen, men ved at tænke lidt ud af box’en, har dette også løst sig. Der er ikke længere masser af papirer, som skal udfyldes i forhold til kommunen, eftersom en fleksjobber med de nye regler blot skal have overenskomstmæssig løn for det antal timer, fleksjobberen arbejder effektivt.

Jobcenter Faxe går sammen med kollegerne i Ringsted ud med en kampagne i september måned med fokus på de nye fleksjobregler, der gør det meget nemmere for virksomheder at ansætte fleksjobbere. Et postkort er på vej ud til alle virksomheder i Faxe og Ringsted Kommune med en invitation om at kontakte jobcentret for at høre mere om mulighederne for at hyre en fleksjobber.