Du er her: ForsideNyhederSå er der fyraftensfilm!

Så er der fyraftensfilm!

Faxe Kommunes Arkiver indleder sæsonens fyraftensfilm med filmen Slagter Hansen i Haslev.

Slagtermester Niels Hansen var fjerde og sidste generation i familiens slagterforretning i Ringstedgade.

Filmen er dels et portræt af Niels Hansen, og samtidig et portræt af forretningen og af det gamle, ærværdige slagtererhverv.

Som bonus er der 10 minutters optagelse af en rundvisning i lokalerne.

Optagelserne er fra 2006, og forretningen lukkede i 2007 efter 130 år i byen.

Filmen er produceret af Karsten Biering og er en del af en serie om danske småbutikker, som Center for Arbejderkulturstudier og Foreningen Danmarks Folkeminder i sin tid udgav.

Niels Hansen, 4. generations-indehaver af slagterforretningen på Ringstedvej i Haslev. Fotograferet af Haslev-Posten, 1992.

Filmen vises torsdag den 26. oktober kl. 16:30.

Det foregår i mødelokale 3, Jernbanegade 62 i Haslev, indgang fra Rådhusstien. (Kælderen på Haslev Bibliotek)

Kig ind. Det er både hyggeligt og gratis at se med.