Du er her: ForsideNyhederSkriv dine erindringer!

Skriv dine erindringer!

Alle har en historie – må vi få din?, lyder det nu fra Faxe Kommunes Arkiver

Hvordan levede din mor - og gik du i "den sorte skole" med spanskrør og eftersidninger?

Det er nogle af de historier, Faxe Kommunes Arkiver nu efterlyser.

Arkivet vil gerne have både unge og gamle til at fortælle, hvad der har været interessant eller vigtigt i deres liv.

Det er selvfølgelig ikke let bare at "skrive erindringer" ud i den blå luft.

Derfor kan man få hjælp til projektet.

FAKTA

Giv det videre er en del af Historier om Danmark, der er et tværgående samarbejde mellem DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen.

Visionen er, at alle borgere i hele landet får ny viden om deres egen og vores fælles historie i løbet af 2017 ved at se, høre eller opleve Danmarks historie.

Læs mere om Historier om Danmark og Giv det videre historieromdanmark.dk

- Vi har et rigtigt godt værktøj, der kan hjælpe alle, der vil være med, fortæller arkivar Else Gade Gyldenkærne, der står for projektet.

- Gå ind på hjemmesiden Giv det videre (givdetvidere2017.dk). Her kan du skrive om et hvilket som helst emne fra dit liv. Men du er også velkommen til at vælge mellem de fire temaer, der er lagt ind på hjemmesiden. Her kan du bruge de spørgsmål, der er foreslået til hvert emne.

Giv det videre er et samarbejde mellem alle landets arkiver, så du kan også deltage, selv om din historie ikke er fra Faxe-området. Når projektet slutter, bliver erindringerne fordelt til de arkiver, hvor de hører til.

Erindringerne skal dog ikke bare samles ind. De skal deles med hele Danmark. Projektet løber i hele 2017, og året igennem vil alle kunne gå ind på hjemmesiden og læse de erindringer, der er sendt ind. På den måde er enhver, der bidrager, med til at bevare historierne om Danmark.

Kender vi ikke allerede masser af historier om Danmark?

- Jo, men personlige erindringer om oplevelser og begivenheder er ligeså vigtige, som det der sker på den politiske arena og i erhvervslivets top, siger Else. Det er som regel veldokumenterede historier, som bare bliver mere interessante, når vi kan supplere vores viden om fortiden med mere jordnære, personlige og lokale erindringer.

For mere information kontakt arkivar Else Gade Gyldenkærne
Mail: elgad@faxekommune.dk

Ole Jensen i samtale med Søren Jørgensen

Billedet til venstre:
       Ole Jensen (tv), har delt sine
       erindringer fra tiden som
       trafikelev i Karise.
       Her ses han i samtale med
       Søren Jørgensen.
       Foto: Lisegrete Blach