Du er her: ForsideNyhederPå søndag cykler de løs

På søndag cykler de løs

PostNord Danmark Rundt begynder sidste etape i Faxe på søndag den 5. august. Kom til Vinkældertorvet til fest og oplev Danmarks største cykelløb helt tæt på.

De 200 første morgenfriske gæster kan forsyne sig med lidt morgenbrød på Kalkbrudsvej, hvor Faxe Kommunes bosætningstiltag Følelsen af Faxe og Faxe Erhvervsforening er værter søndag morgen fra klokken 8.
 
Det bliver startskuddet på en dag i cykelsportens tegn i Faxe Kommune, hvor PostNord Danmark Rundt 2018 har 5. og sidste etapestart fra Vinkældertorvet i Faxe.
 
Alle er velkommen til at være med i festen på torvet og mærke stemningen, mens de professionelle cykelryttere gør sig klar til 198,8 kilometers cykeltur ind mod målet på Frederiksberg.
 
Cykelholdenes busser er parkeret ned ad Torvegade og Nørregade klar til afgang, og fra scenen på Vinkældertorvet vil borgmester Ole Vive sende cykelrytterne godt afsted, ligesom Faxe Musikskole skaber god stemning med musikalsk underholdning.
Alt imens forretningerne i Faxe holder åbent - faktisk fra klokken 9-15 på denne spektakulære dag.
 
Velgørenhedsløbet
Julemærkefonden afvikler samme dag et helt unikt velgørenhedsløb fra Faxe.
Et løb for cykelmotionister på 105 kilometer, hvor tilmeldingsgebyret på 495 kroner går ubeskåret til julemærkehjemmene. Cirka 400 ryttere har tilmeldt sig velgørenhedsløbet.
 
Kom i god tid, følg skiltene
Faxe by bliver tæt pakket på søndag. Så kom i god tid og følg skiltningen.
 
Royal Unibrew stiller et stort parkeringsområde til rådighed ved Faxe Allé over for bryggeriet. Herfra er spadsereturen op til Vinkældertorvet ikke lang, og man kommer til at gå forbi alle busserne på vej derop, hvor man kan følge deres forberedelser til turen - så det er en god gåtur at begynde dagen med.
 
Det er vigtigt at rette sig efter de parkeringsforbud, som bliver markeret med skilte allerede dagen før - det er vigtigt for cykelrytternes sikkerhed, at der ikke holder biler i vejen, når de kører ud af Faxe by.
 
Der vil være parkeringsforbud på hele Rønnedevej ud til rundkørslen.
 
Og den indre by fra kirken og ned ad Torvegade og Nørregade til Egedevej vil være spærret.
 
Hep ude på ruten
Fra Faxe kører rytterne til Kongsted, hvor der er officielt heppested på Møllevej. Legetøjsbutikken Toystore uddeler heppeflag og serverer saftevand og popcorn fra klokken 10. Butikken laver sjove konkurrencer og udlodder masser af legetøjspræmier til de fremmødte børn.

Herefter kører rytterne til Faxe Ladeplads, hvor der er officielt heppested ved Gefion-pladsen. Du kan hente et heppeflag ved indgangen til SuperBrugsen, som i øvrigt deler is ud til de 300 første tilskuere. På Gefionpladsen kan man købe pølser og sodavand. Fakse Ladeplads Idrætsforening står for salget.
 
Programmet
8.00: Følelsen af Faxe og Faxe Erhvervsforening byder på kaffe og rundstykker til de første 200 morgenfriske tilskuere på Kalkbrudsvej. Faxe Boldklub serverer.
9.00: Julemærkefondens velgørenhedsløb bliver skudt i gang.
9.00-15.00: Butikkerne i Faxe by holder åbent.
10.15-10.45: Faxe Musikskole underholder på Vinkældertorvet.
10.45: Indskrivning af ryttere.
11.50: 5. etape af PostNord Danmark Rundt skydes i gang på Vinkældertorvet.