Du er her: ForsideNyhederSosu-elev vinder Regionsmesterskaber i Sosu Skills

Sosu-elev vinder Regionsmesterskaber i Sosu Skills

Veronica Kann vinder Sosu Skills

Veronica Kann er social- og sundhedsassistentelev i Faxe kommune. Hun har netop vundet Regionsmesterskaber i SOSU Skills i Bellacentret.

Med sejren skal Veronica Kann nu videre til SOSU Skills i DM i Herning i januar 2018 og måske videre til Europa mesterskaber i SOSU Skills Budapest.

Skills på erhvervsuddannelser er et event, hvor dygtige elever dyster om at blive den bedste inden for fag som eksempelvis tømrer, murer, elektriker, konditor, social- og sundhedsassistent.

Veronica har vist dommerne, hvor stolt hun er af sit fag og uddannelsesvalg, og hun vil meget gerne brande faget, så andre får et indblik i, hvad det vil sige at være sosu-assistent.

I konkurrencen har hun vist, hvor svært social- og sundhedsassistentens arbejde er, hvor mange bolde de har i luften på en gang og hvor meget faglighed og overblik det kræver at være social- og sundhedsassistent.

Det er et komplekst fag, hvor eleverne dyster på faglighed, kommunikationsmæssige færdigheder, overblik, omsorg, situationsfornemmelse , reaktion i uventede situationer, etiske dilemmaer og meget mere.

Sosu Skills er et skuespil med professionelle skuespillere som aktører og eleverne som professionelle social- og sundhedsassistenter. Men selv om det bare er skuespil, har Veronica Kann vist, hvordan en topprofessionel social- og sundhedsassistent agerer.

Skills på erhvervsuddannelserne er med til at brande erhvervsuddannelser, som en vigtig uddannelsesmulighed for unge uddannelsessøgende.