Du er her: ForsideNyhederStudietur til Bristol og Bath

Studietur til Bristol og Bath

Borgmester Knud Erik Hansen og kommunaldirektør Thomas Eriksen tager på studietur til Bristol og Bath i Sydengland den 22. – 24. november. Studieturen skal give inspiration til og understøtte kommunens egne udviklingsprojekter.

Med Faxe Kommunes gode placering på Sjælland med motorvej til Køge og København og den kommende Fermern Bælt-forbindelse mod syd - samt den kommende hurtigere jernbaneforbindelse mod København - er strategisk planlægning ganske betydningsfuld.

Det er vigtigt, at både byer og landområder i Faxe Kommune er parate til fremtiden – og ikke mindst den øgede bosætning, som kommunen arbejder målrettet på at imødekomme.

Tirsdag den 22. til torsdag den 24. november deltager borgmester Knud Erik Hansen og kommunaldirektør Thomas Eriksen i en studietur til Bristol og Bath sammen med 10 andre toppolitikere og topembedsmænd, hvor strategisk byledelse og byudvikling er på dagsordenen.

Studieturen er en del af uddannelsesforløbet strategisk byledelse for politikere.

Gennem en række seminarer og altså denne studietur får borgmesteren og kommunaldirektøren en grundig introduktion til den politiske dimension af strategisk byledelse. Ud over en fælles forståelsesramme får deltagerne også indsigt i styringsværktøjer til byudvikling og konkrete greb til at arbejde med strategiske alliancer og partnerskaber.

Bag strategisk byledelse står Realdania, KTC (Kommunalteknisk Chefforening), Kommunaldirektørforeningen i Danmark (komdir.dk) og Dansk Arkitektur Center (DAC). 

Bristol er med sine knap 500.000 indbyggere udfordret og samtidig beriget af andre faktorer end Faxe Kommune er.

Men studieturen giver Faxe Kommunes borgmester og kommunaldirektør mulighed for at hente inspiration i den målrettede strategiske tilgang til byudvikling, som har skabt spændende resultater for Bristol.

Det gælder for eksempel områder som grøn omstilling, regionalt samarbejde og borgerinddragelse, som har været og er centrale områder for Bristols tilgang til udvikling.

”Bristol er et godt eksempel på, at en by kan skabe vækst gennem innovation og langsigtet tilgang til strategisk byledelse. I Faxe Kommune er vi nået langt i forhold til at sætte borgerinddragelse i en strategisk ramme. Med dialogprojektet ”På forkant” har vi fået otte udviklingsstrategier med borgernes aktive deltagelse. Og med kommuneplanen har vi en ramme for indtil flere udviklingstiltag i kommunen. Alt det er helt centralt for den øgede bosætning, som vil komme inden for få år,” siger borgmester Knud Erik Hansen.

”Samtidig er det vigtigt til stadighed at være klædt godt på og søge ny inspirerende viden hos nogle, som gennem længere tid - og meget målrettet - har arbejdet metodisk med stategisk byudvikling og byledelse,” tilføjer Knud Erik Hansen.