Du er her: ForsideNyhederSucces: Haslev-virksomhed og Jobcenter Faxe skaffer nye borgere i job

Succes: Haslev-virksomhed og Jobcenter Faxe skaffer nye borgere i job

Zerzghi Senawi og Michael Sørensen
Stærkt fokus på at hjælpe nytilkomne borgere i job og et godt samarbejde med lokale virksomheder skaber resultater. Læs om tre unge mænd fra Eritrea, som er kommet godt i gang takket være Haslev-virksomhedens engagement.

Jobcenter Faxe og Finn L. & Davidsen har i flere år haft et tæt samarbejde om at skabe nye muligheder for tre unge mænd fra Eritrea.

Filmon Ambasjer, Samuel Yohannes og Zerzghi Zenawi ankom til Faxe i foråret 2015. I begyndelsen af 2016 kom de tre mænd i 13 ugers praktik og nu halvandet år senere er de blevet en integreret del af virksomheden og er blevet ansat som arbejdsmænd på ordinære vilkår.

Kollegaerne hos Finn L. & Davidsen har taget godt i mod Filmon, Samuel og Zerzghi. De forklarer gerne, hvordan en opgave skal løses en ekstra gang eller tilbyder et lift hjem fra julefrokosten. Kollegaerne fra Eritrea er med til at skabe værdi for virksomheden, da alle er enige om, at Finn L. & Davidsen er en arbejdsplads, hvor der er plads til alle der kan og vil uanset baggrund.

Zerzhgi, som er den ældste af de tre, har især klaret sig godt. Han har fuldført danskuddannelsen, har fået familiesammenføring med sin kone og tre børn og er den af de tre, der arbejder mest selvstændigt på pladsen.
Dette skyldes måske, at hans kollega Michael Sørensen, VVS-montør, har valgt at køre med Zerzhgi til og fra Dalby, hjælper ham gerne med at forstå forskellige breve eller hjælper ham med at forstå, hvordan det danske samfund er skruet sammen.

Michael fortæller: - Zerzghi startede med at være en almindelig kollega, men jeg opdagede hurtigt, at han var mere end det.

Zerzghi Zenawi tilføjer: - Min gode kammerat, Michael, hjælper mig med at løse hverdagens problemer. Det betyder alt for mig.

Lasse Houengaard, ejer af virksomheden, siger: - Det er min overbevisning, at en mentor spiller en afgørende rolle for om integrationen kan lykkes. Når Michael frivilligt vælger at bruge sin fritid på at hjælpe, så betyder det, at Zerzghi hurtigere bliver en del af fællesskabet.

Faxe Kommune har et stærkt fokus på at hjælpe kommunens nytilkomne borgere i uddannelse eller arbejde. Dette fokus har blandt andet betydet, at Jobcenter Faxe i 1. og 2. kvartal 2017 har etableret 19 IGU-jobs (integrations-grunduddannelse), 10 er blevet selvforsørgende, syv har fået ordinære timer og 15 er ansat i løntilskud. Denne fremgang er resultatet af et stålsat fokus på varig beskæftigelse og et tæt samarbejde med