Du er her: ForsideNyhederUdvalg sætter solcelleparker i Faxe Kommune på dagsordenen

Udvalg sætter solcelleparker i Faxe Kommune på dagsordenen

Faxe Kommunes Plan & Kulturudvalg vil, i forlængelse af endnu et konkret ønske om en solcellepark, gerne have en helhedsdrøftelse af den fremtidige planlægning for placering af solcelleparker i vores kommune.

Faxe Kommunes Plan & Kulturudvalg blev på deres aprilmøde orienteret om, at Jomfruens Egede Gods også har interesse for at planlægge for en solcellepark. Tilsvarende godkendte udvalget tilbage i januar 2018, at der i samarbejde med Bregentved Gods skal planlægges for tre nye solcelleparker på deres jorder.
 
- I lyset af regeringens nye energipolitiske udspil og med udsigt til flere solcelleparker mener vi at der er god grund til at tage en mere strategisk debat om fordele og ulemper ved at etablere store solcelleparker i Faxe Kommune, siger formanden for Plan- & Kulturudvalget, René Tuekær.
 
- Solcelleparker er i god tråd med, at Faxe Kommune har underskrevet den såkaldte Borgmesterpagt, som forpligter på reduktion af CO2, tilføjer Tuekær.
 
Siden basisåret 2008 har Faxe Kommune - som geografisk område betragtet - reduceret CO2-udledningen væsentligt. Målet er 30 procent frem til 2020, her vil solcelleparker være et godt bidrag. Men samtidig er det vigtigt at få overvejet konsekvenserne for bosætning, erhvervsudvikling, landskaber og natur ved en større udbygning med solcelleparker.
 
- Netop derfor ønsker vi i Plan & Kulturudvalget, at vi får vurderet sagen samlet, inden vi giver grønt lys for flere konkrete projekter, siger René Tuekær.