Du er her: ForsideNyhederInformation om valget

Information om valget

Her kan du se de vigtigste informationer om valget den 19. november 2013.

Husk at stemme – det er vigtigt!

Der er valg til Faxe Byråd og regionsrådet i Region Sjælland tirsdag den 19. november. Så det er nu, at du kan give din mening til kende.

Du skal stemme fordi:

X Kun sådan kan du få indflydelse
X Hver en stemme gør en forskel – også din
X Det er vigtigt for det danske demokrati
X Det handler om din hverdag; vores skoler, dagtilbud, ældreservice, hospitalsvæsen, veje, uddannelsestilbud og meget mere.
X Det er et fælles ansvar

Du kan stemme, hvis du er fyldt 18 år og bor i Faxe Kom­mune. Hvis du ikke er statsborger i et EU-land eller i Island og Norge, skal du dog have boet i Danmark i tre år.

Valgkort

Dit valgkort kommer med posten senest den 14. november. Det gælder både til byrådsvalget og til regionsvalget. Du får derfor kun et valgkort, selvom der er to valg.

Hvis du ikke har modtaget dit valgkort senest den 14. november, bør du kontakte Borgerservice snarest muligt på telefon 56 20 30 00. Det samme gælder, hvis der er fejl på dit valgkort. På valgdagen kan du kontakte Folkeregisteret på telefon: 56 20 34 53 helt frem til kl. 20.00.

Du kan stemme - også selvom du ikke har dit valgkort med. Du skal blot møde op på dit afstemningssted og medbringe en anden form for legitimation. F.eks. dit sundhedskort, køre­kort eller pas.

Valgsted

Du kan se på dit valgkort, hvor du skal stemme. I Faxe Kom­mune har vi syv afstemningsteder; Nordskovskolen, Sofien­dalskolen, Faxe Hallen, Hylleholt Skole, Karise Hallen, Dalby Hallen og i administrationsbygningen i Rønnede.

Har du svært ved selv at komme ind på dit afstemningssted, kan du i stedet stemme i din bil. Der vil så komme to valgstyrere ud til dig med en stemmeseddel og en transportabel stemmeurne.

Digitale valglister

Faxe Kommune bruger digitale valglister. Det betyder, at der er frit bordvalg når du kommer til dit valgsted. Vælg derfor blot det bord, der har den korteste kø.

Oplys fødselsdato

Ved valgbordet skal du oplyse din fødselsdato. Det er et nyt lovkrav, der skal styrke sikkerheden, når vi identificerer den enkelte vælger. Så undgår vi eventuelle misforståelser.

Ønsker du ikke at sige din fødselsdato højt, kan du i stedet skrive datoen ned eller vise dit sundhedskort.

Valgkørsel

Vi tilbyder ikke valgkørsel. Men på rejseplanen.dk kan du se hvordan du kommer hen til dit valgsted.

Følg valget på Sofiendalsskolen

Kom og følg valget på tæt hånd. På Sofiendalskolen kan du slå dig ned i vores nye valgcafé og få nyhederne, så snart de kom­mer. Der er åbent fra kl. 18.00.

Alternativt kan du blive opdateret med resultaterne på kommu­nens hjemmeside og Facebook.

Hvem stiller op?

Du kan se kandidaterne her:
Kandidatliste (link til kandidatliste - åbner i nyt vindue)

Der er indgået tre valgforbund;

- Radikale Venstre og Det konservative Folkeparti
- Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten
- Liberal Alliance og Borgerlisten

Hvis du vil vide mere om de enkelte kandidater, kan du besøge politikernes egne hjemmesider.

Brug Stem.dk

På stem.dk er der masser af information om valget. Her kan du også se videoklip med de kendte. Andrea Elisabeth Rudolph, Carsten Bang, Simon Kvamm, Thure Lindhardt, Janus Nabil Bakrawi og Sara Bro fortæller om hvorfor det er vigtigt at bruge sin stemme til et kommunalvalg.

Hvis du skal flytte?

Hvis du lige er flyttet eller skal flytte før valget, er der en række forhold du bør være opmærksom på.

Der er mere information her:
Link til information om flytteforhold

Vil du vide mere?

Der er mere information her:
Valg (link til information om valget)