Du er her: ForsideNyhederVideorobot giver mulighed for virtuel konsultation

Videorobot giver mulighed for virtuel konsultation

Beam flytter ind på Rehabiliteringscenteret Grøndal
Inden længe vil robotten Beam rulle rundt på Rehabiliteringscenteret Grøndal i Haslev.

Faxe Kommune går nu i gang med et 24 uger langt innovationsprojekt.

Projektet skal kortlægge, hvordan samarbejdet omkring borgerne på Rehabiliteringscenteret Grøndal i Haslev kan styrkes via videokonsultationer og robotteknologi.

Målet er, at den praktiserende læge får mulighed for at se og høre patienterne, og via robotten Beam have grundlag for at vurdere patientens tilstand og afgøre, hvilken behandling der er nødvendig.

Intet optages eller gemmes. Der er således alene tale om en direkte samtale mellem personale, læge og borgeren.

"Det er en spændende mulighed at få afprøvet, om "robotstuegangen" kan være med til at øge trygheden for patienter og personale. Det er interessant at få afdækket, om det visuelle - altså at vi kan se hinanden "live" - bidrager til en bedre kommunikation og en øget tryghed. Jeg synes, at robotten i sit design er imødekommende - i øjenhøjde. Med den er det muligt at aflæse langt flere signaler, end hvis vi bare taler over telefonen," siger praktiserende læge, Morten Winthereik, kommunal praksiskonsulent, som i projektperioden vil have videokonsultationer via Beam sine egne patienter.

Formanden for Faxe Kommunes Social- og Sundhedsudvalg, Mogens Stilhoff, ser også frem til at se, hvordan projektet og robotteknologien kan bidrage positivt.

"Jeg er begejstret for projektet af flere årsager. Det glæder mig, at ledelse, personale og læge Morten Winthereik tager dette innovative forsøg til sig. Og det glæder mig på borgernes vegne, at vi her har potentiale for at styrke behandling i nærmiljøet. Dels kan vi måske undgå indlæggelser, og dels kan borgeren formodentlig undgå anstrengende kørsel - nogle gange over lange afstande - til egen læge," siger Mogens Stilhoff og tilføjer:

"Det er her robotteknologi kan bidrage til at styrke vores service over for borgerne, og det er den form for innovation, Faxe Kommune gerne medvirker til."

Robotten Beam består af en skærm med et kamera, som er fastsat på en krop af hjul. Denne kan lægen fjernstyre og på den måde deltage i et møde med en borger eller personalet.