Du er her: ForsideNyhederVil du stille op til kommunalvalget?

Vil du stille op til kommunalvalget?

Vil du stille op til kommunalvalget 2013? Så er der en række forhold, du bør kende til.

Kommunalvalget afholdes den 19. november 2013 kl. 9-20, samtidig med regionsvalget.

Hvem kan stille op?
Alle, der har ret til at stemme, kan også stille op til valget. Det betyder i praksis, at du skal være fyldt 18 år og have fast bopæl i Faxe Kommune. Er du ikke statsborger i et EU-land, Island eller Norge, er retten dog betinget af, at du i de tre forudgående år har haft fast bopæl i Danmark. Ellers skal man være registreret i Udenrigsministeriets protokol, fyldt 18 år og statsborger i et EU-land.

Hvordan stiller du op?
Alle, der vil stille op til kommunalvalget, skal opføres på en kandidatliste. Her skal partiets navn (listebetegnelse) fremgå, og listen skal desuden være underskrevet af mindst 25 og højst 50 stillere. Stillerne skal være vælgere i kommunen. Hver kandidatliste skal indeholde navnet på mindst én kandidat, og må maximalt have på fire navne mere, end det antal pladser der skal vælges medlemmer til. I Faxe Byråd er der 25 pladser, det betyder at en kandidatliste højst må indeholde 29 navne.

Hvornår skal du aflevere sin kandidatliste?
Du kan tidligst aflevere din kandidatliste tirsdag den 8. oktober 2013. Det er seks uger før valget. Seneste afleveringsfrist er tirsdag den 22. oktober 2013 klokken 12.00. Det er fire uger før valget.

Hvordan fungerer valgforbund og listeforbund?
De enkelte partier kan inden valget anmelde, at de vil støtte hinanden. Dette skal ske senest den 28. oktober 2013 kl. 12. Et valgforbund er et valgteknisk samarbejde, som man indgår for at minimere stemmespild og maksimere antallet af mandater, som vil tilfalde partierne i det fælles valgforbund. Et listeforbund er et forbund mellem lister inden for samme parti.

Hvor kan man få mere information?
Du er altid velkommen til at kontakte Center for Udvikling i Faxe Kommune, hvis du vil vide mere om det kommende valg. Her kan du også rekvirere materiale, kandidatlister og skemaer til brug for valgforbund og listeforbund.

Det er også i Center for Udvikling, at du skal aflevere din kandidatliste og anmeldelse af valgforbund og listeforbund. Der vil blive kvitteret for modtagelsen, med angi¬velse af tidspunkt for aflevering. Adressen er Frederiksgade 9, 4690 Haslev. Du kan også ringe på telefon: 56 20 36 93, 56 20 36 94, eller skrive til: kommunen@faxekommune.dk

Ønsker du at stille op til regionsvalget, kan du finde information herom på: http://rv13.dk/sjaelland/om-valget/saadan-stiller-du-op.