Du er her: ForsideNyhederVordingborg og Faxe Kommune samarbejder om it-sikkerhed

Vordingborg og Faxe Kommune samarbejder om it-sikkerhed

Borgmestrene Knud Larsen og Knud Erik Hansen
Gennem det seneste år har Vordingborg og Faxe Kommune ændret på deres interne it-systemer, så de to kommuner i dag passer på kopier af hinandens data. Det er Danmarks første it-samarbejde af sin art.

Kopierne af kommunernes vigtigste data, de såkaldte backupdata, er nu placeret hos henholdsvis Vordingborg og Faxe. Hvis datacenteret i Haslev for eksempel går i sort, så kan man hurtigt hente en kopi af de nødvendige data i Vordingborg Kommunes datacenter. Det samme gælder den anden vej rundt, hvis Faxe Kommune har brug for en kopi. Så har Vordingborg passet godt på backupdataene.

Opbevaringen af data for hinanden er lavet i sikre it-miljøer, så man ikke kan tilgå hinandens data.

”Det er en rigtig god ide at samarbejde. Her drager vi nytte af hinandens it-faciliteter, og det er besparende frem for at skulle have backup liggende ude hos private leverandører,” siger Knud Erik Hansen, borgermester i Faxe Kommune.

Køleudgifterne er eksempelvis en stor post, hvis man som kommune skal have sit eget backupcenter etableret. I dette samarbejde spares pengene, når man udnytter hinanden datacentre til opbevaring af backups.

Samarbejdet har også en synergieffekt.

Knud Larsen, borgmester i Vordingborg Kommune, fortæller;

”Vores it-medarbejdere i de to kommunernes it-afdelinger er kommet til at kende hinanden bedre. De afvikler allerede fælles it-kurser og for nylig var kollegerne i Faxe Kommune help desk for vores organisation, mens vores it-medarbejdere var borte fra tastaturerne under et todages personalearrangement”.